3 - 0

Sporting 70 MO15-1

Meisjes onder 15, MO15-1, Groep 1 04

22 oktober 2016 12:30

Na 2 gewonnen bekerwedstrijden had de MO15-1 de 2e zaterdag van de herfstvakantie 'het geluk' van een uitwedstrijd tegen Always Forward in Hoorn. Vanwege deze vakantie(!) en blessures (waaronder nog steeds onze keeper) hadden we niet genoeg meiden. Maar aangezien het een bekerwedstrijd op afstand betrof was verplaatsen lastig c.q. niet aan de orde (je gaat niet even op doordeweekse avond naar Hoorn met meiden van 13-14). Aangezien de potentiele ‘leenteams’ allemaal hun eigen wedstrijd hadden en uit in Hoorn gewoon een fors dagdeel in beslag neemt werd lenen dus lastig.

De oplossing was te vinden bij de MO17-1. Die speelden pas laat in de middag en hebben in elk geval één meisje wat nog met ons me mag doen (Lynn). Maar dat was niet genoeg. We hadden nog iemand nodig. De oplossing was medewerking van Always Forward om een te oud meisje toe te staan. Onze keuze viel, niet geheel toevallig op Vera. Zij is bovendien ‘maar’ drie dagen te oud (van 29/12). Always Forward was zo sportief dit toe te staan!! Nog hartelijk dank daarvoor! Kortom de wedstrijd kon gespeeld worden.

We wisten van te voren dat Always Forward MO15-1 sterke tegenstander is. Niet alleen spelen zij in de hoofdklasse (en wij niet), vorig waren zij in de hoofdklasse MD het best voetballende team en verloren wij 2 maal. Maar je weet nooit of er kansjes zijn, dus voetballen maar.

De eerste paar minuten hadden wij optisch overwicht. Maar Always Forward herpakte zich vrij snel en daarna liepen we in de 2e helft grotendeels achter de feiten aan. Het is zo’n ploeg die gelijkwaardig lijkt maar het zeer zeker niet is. Zij waren slimmer, voetbalden beter en gaven ons vrijwel geen tijd om ballen aan te nemen. Het werd dan ook terecht 1-0, 2-0 en 3-0. Pas na de 3-0 en met een omzetting achterin konden we iets meer tegenstand bieden. En met de MO17 meiden op het middenveld creëerden wij af en toe toch druk naar voren en kregen ook wij mogelijkheden tot kansen.

Omdat de MO17 meiden ’s-middags nog een wedstrijd hadden gingen die achterin spelen (waar ze in theorie minder hoefden te lopen……). Het resultaat daarvan was dat er geen doelpunten meer vielen. Aan de andere kant creëerden we daardoor vrijwel niets, behoudens een grote kans voor Nina in de 1e minuut van de 2e helft, maar die schoot zij rakelings langs de paal. Always Forward had ook nog wel een paar kansen maar achterin stond het in de 2e helft goed.

Ondanks dat ik dit (volgens mij gemiddeld nog jonge) Always Forward een maatje te groot vond voor ons, zijn we zeker niet weggespeeld. En in de 2e helft leek het zelfs redelijk gelijkwaardig te zijn (0-0). Wellicht namen zij gas terug, maar ik zie het liever als onze eigen verdienste waarin de lessen uit de 1e helft goed werden opgepakt door onze meiden.

Al met al een wedstrijd waarin de meiden veel strijd hebben geleverd en goed hebben gevoetbald tegen een gewoon betere tegenstander. Maar daar leren ze van. Vergeet niet dat veel van onze meiden vorig jaar nog 2e klasse speelden. Dan hebben ze het gewoon goed gedaan tegen een hoofdklasser! Ik denk dat de meiden al weer veel hebben geleerd in deze wedstrijd en de coaches hebben een hoop huiswerk als we het niveau van deze tegenstander willen benaderen.

Verder de complimenten aan rechtsback Kim die ons al 2 wedstrijden als keeper uit de brand helpt en dat gewoon uitstekend doet! Een ander positief punt was de rentree van Karin, al was het maar voor 2 minuten. Langzaam loopt de ziekenboeg leeg.