Sporting 70 1

Mannen zondag, 1, 3e klasse D

26 maart 2017 14:00

Sio, H.P.

De zonovergote zondagen komen weer om de hoek kijken. Sporting speelde uit bij HDS, die ook na zondag de laatste plaats blijft bezetten, Sporting won met 1-2.

HDS vs Sporting '70 staat voor een aantal tradities. Zo is het vaak spannend, is het bij vlagen onaardig, en wandelt Sporting weg met drie punten. Zo ook deze middag.

HDS speelde opporttunistisch. Met een jong ogende ploeg speelde ze druistig voetbal en zochten met lange ballen de aanval. Sporting wist wat er komen zou maar kon toch niet aanhaken bij dit  fysieke geweld. Sporting produceerde hele behoorlijk aanvallen met vergat door te drukken in de 16 meter. HDS bleef buffelen en speelde met het schuim op de mond om hun stijgende lijn na de winterstop nog meer kleur te geven. HDS kwam op voorsprong. Alles viel in een rommelige aanval op zijn plaats en zo kon Sporting andermaal een achterstand weg gaan poetsen. Tot de rust kwam Sporting nauwelijks tot kansen, waar het veldoverwicht wel in handen van de bezoekers lag.

De eerste minuten na rust leek het meer op een Romeinse Arena dan een voetbalveld. HDS haalde alles uit de kast om Sporting te ontregelen. Met de vanzeflsprekende klaagzang langs de zijlijn vlogen ze er in alsof hun leven er van af hing. Het publiek droeg haar steentje bij en probeerde als 12de man zijn invloed uit te oefenen. Sporting bleef geduldig en liet bij tijd en wijle zien dat er het niet over zich heen liet lopen.  HDS deinsde wat terug en beperkte zich tot schaarse counters. Hierbij werd de enige voetballer van het elftal gezocht maar die werd keer op keer onschadelijk gemaakt door de sterk spelende verdediging.

Het geduld bracht Sporting steeds meer kansen. Over de flanken werd lustig aangevallen en de standaardsituaties zorgde voor knikkende knieen bij de thuisploeg. Het was Lars die aan de basis stond voor de twee Sporting goals. Hij bracht Everton en Matthew in stelling en was dus ook in aanvallend opzicht zeer waardevol.  Na de 1-2 wilde HDS nog wel maar ze kwamen er niet meer doorheen.

Onder begeleiding van een lekker muziekje zocht Sporting de kleedkamers op. Met tweemaal winst op zak wacht volgende week sv Houten. Een potje met oude bekende en een beladen eerste duel om op terug te blikken. om 14:00 wordt er afgetrapt op Sporting Voordorp, tot dan!