Sporting 70 1

Mannen zondag, 1, 3e klasse D

30 oktober 2016 14:00

Has, H.J.B.

Het was een wedstrijd met wat personal touch. René Versteeg, lange tijd hoofdtrainer bij Houten maar nu de roodgele aansturend. Lars die jarenlang met succes het blauw-wit verdedigde. En Auke die voor kortere periode naar Houten afreisde om zijn wedstrijden te spelen. Genoeg reden om de thuisploeg van de periodetitel af te houden. Het werd een lastige klus, maar de klus werd geklaard!

De wedstrijd was koud begonnen toen het 0-1 werd. Via de blonde lokken van Erik kreeg Berend de bal voor zijn voeten. Niet eens hard maar zuiver genoeg om het net te vinden! Het spelbeeld was duidelijk. Houten was veel aan de bal en liet zien dat het in principe meer voetballende kwaliteiten in huis had. In principe.. Sporting verdedigde als collectief en kwam in de eerste helft tot de betere kansen. Berend kwam een keer goed door en Matthew had in een onderling duel met de Houtense goalie moeten afdrukken. Houten trachtte de aanval te zoeken maar kwam niet tot kansen. Helaas voor Sporting mocht Léon de Lange vlak voor de rust aanleggen van net buiten de 16. Met zijn linker schoot hij de vrije bal mooi in de bovenhoek achter de goed spelende Koen.

De 2de helft zou vooral veel rumoer brengen. Voetballend niet van hoog niveau, qua spanning en sensatie een topper. In de 50ste minuut nam Jeroen een scherpe vrije trap. Het was Lars die de bal binnenknikte en zijn oude club pijn deed, 1-2. Niet veel hierna zat zijn wedstrijd erop, daar hij terugkomt van een blessure. Na krap een uur spelen kon de Houtense nummer 5 zich wederom niet beheersen en pakte rood wegens natrappen. Nadat Erik en Everton de keeper omzeilde en de 1-3 lieten aantekenen begon de escalatie. De leidsman kwam ogen en oren tekort en kon zo niet alles meer waarnemen. De Houtense bank vond dit dermate frustrerend dat hun bejegeningen voor een staking van de wedstrijd zorgde.

Na de onderbreking kwam houten sterk uit de startblokken. Binnen de minuut lag de 2-3 in het net en was de weg naar het eind nog lang voor Sporting. Houten ging pompen en werd nog behoorlijk gevaarlijk. Ze teisterde de paal en schoten enkele keren over en naast. Het bleef bij 2-3 en zo won Sporting 3 punten.

Het voetbal was niet mooi, maar het opgestelde spelplan werd gedisciplineerd uitgevoerd. Houten werd voor een groot deel onschadelijk gemaakt en zo gingen de punten mee naar Voordorp.

Volgende week speelt Sporting thuis tegen Vriendenschaar, aftrap 14:00!