Lars Nawijn (kopbal)

Mannen zondag, 1, 3e klasse D

25 september 2016 14:00

Velthuysen, R.J. van

Sporting won zondag in een wedstrijd waar voetbal geen hoofdrol speelde. Over het voetballende aspect valt weinig te zeggen, daar Sporting 85 minuten met 10 man op het veld stond.

Sporting gaf na 20 seconde al een levengrote kans weg. De rechterflank was nog niet wakker waardoor de weg richting het doel open lag. SCR mikte net naast en zo kwam Sporting met de schrik vrij. Sporting herpakte zich wat en scoorde de openingsgoal via het hoofd van Matthew, 0-1. Na dit doelpunt moest Sporting met een man minder de punten naar Voordorp brengen. Organisatorisch was de eerste helft matig. Sporting was veroordeeld tot tegenhouden en kon nauwelijks vooruit denken. Vlak voor de rust plofte de bal dan toch in het doel, 1-1. Een zuur moment voor Sporting dat met een voorsprong de rust wilde bereiken.

In de rust was de stemming toch positief. Het spel van SCR was niet indrukwekkend en Sporting wist dat het nog kansjes zou gaan afdwingen. In het tweede deel heeft Sporting twee kansen weggegeven. Het waren twee grote kansen maar dat kon niet uitblijven tegen een overtal. Sporting loerde op de counter en wist dat het door de lucht steken kon uitdelen. Zo gezegd zo gedaan. Een vrije schop van Jeroen werd hard binnengekopt door de uitstekend spelende Lars, 1-2. De thuisploeg kon geen vuist maken en Sporting kreeg de laatste 10 minuten zelfs meer druk vooruit dan SCR. Beide teams zaten stuk maar Sporting heeft laten zien dat het sterk is en dat er een eensgezind team staat. Complimenten voor het hele team en zeker voor het middenveld dat ontzettend veel vuile meters heeft gemaakt.

Zo was iedereen ontzettend blij met de overwinning maar was de vermoeidheid merkbaar. Sporting heeft een week de tijd om zich op te maken voor de thuiswedstrijd tegen HDS. Zondag, 14:00 wees welkom!