VVZA 1 (zon)

Mannen zondag, 1, 3e klasse D

18 september 2016 14:00

Geest, W. van der

Een wedstrijd die mooi begon, eindigde in mineur voor de roodgele. Een voorsprong werd uit handen gegeven en zo stond er een 1-2 eindstand op het scorebord.

De eerste twintig minuten leek er geen vuiltje aan de lucht voor de thuisploeg. Er werd alleraardigst gespeeld en het was Berend die na een mooie draai in de 16 meter beheerst afrondde, 1-0. Na de voorsprong kwam VVZA beter in de wedstrijd. Het dynamische middenveld werd niet echt aangepakt waardoor de gasten steeds beter begonnen te combineren. De tweede grote kans was raak, Sporting verzuimde om gedecideerd in te grijpen en zo kon de spits afronden, 1-1.

De tweede helft bracht veel spanning maar weinig mooi voetbal. Sporting moest vooruit voetballen nadat het de 1-2 tegen kreeg door een mooie kopbal. De gasten counterde er driftig op los maar breidde de voorsprong niet uit. Sporting creëerde maar weinig tot in de laatste minuten. Wouter en Lars mistte de goal op een haar na waardoor ook een gelijkspel te hoog gegrepen was.

Het trieste verlies ging gepaard met de blijdschap dat Jesse nog in staat is om te lopen. Hij overleefde een horrortackle van VVZA spits. Klaarblijkelijk gefrustreerd omdat hij het vizier niet op scherp had kon hij zich niet beheersen. Een opstootje was het gevolg. De scheidsrechter was hier zo van onder de indruk dat hij vergat rood te trekken voor het incident dat onder zijn neus plaatsvond.
Geen rede voor het verlies, genoeg reden om scheenbeschermers te dragen.

Volgende week de uitwedstrijd tegen SCR!