Mannen zondag, 1, 3e klasse D

11 september 2016 14:00

Scheidsrechter

Baist, M.

De eerste thuiswedstrijd van het seizoen werd gespeeld tegen de onbekende ploeg uit Arnhem. Eldenia is een fitte ploeg met een fysiek sterk en fanatiek middenveld. Sporting had hier moeite mee en kon niet dezelfde energie in de duels leggen als de gasten. Als de bal aan de voet kwam op het middenveld dan werd er weer behoorlijk gevoetbald wat in de eerste helft leidde tot gevaar leidde over de flanken. De bezoekers kwamen al snel op voorsprong. Na vier minuten verloor Sporting de bal en daarna meerdere duels op rij. De spits drukte beheerst af, 0-1. Sporting bleef rustig en zocht de aanval. Jeroen teisterde de paal en Sporting kwam een aantal keer gevaarlijk voor de doelmond. De hoog opstaande verdediging van Eldenia maakte het mogelijk met crosspasses de hoek in de te duiken. Het was jammer dat Alex noodgedwongen naar links moest verhuizen, daar hij in de eerste helft voor veel dynamiek zorgde.

Ook in de tweede helft slaagde Sporting er niet in het gewenste spel te spelen. Eldenia werd gevaarlijk in de counter en verzuimde de voorsprong uit te bouwen. Wouter van 019 viel in en zorgde voor nieuw elan. Een scherpe voorzet van zijn voet belande op het hoofd van Daan. Daan kopte binnen, 1-1. In de laatste minuten had Sporting zelfs nog kansen op de overwinning. Dit was te veel van het goede geweest en achteraf kon men leven met een gelijkspel.

Er zat niet meer in deze zondag. Er werd echter niet verloren en er waren genoeg positieve punten te benoemen om door te pakken naar komende zondag. Dan speelt Sporting wederom thuis, dan tegen VVZA. Aftrap 14:00.

De dank van de spelers en staff gaat uit naar Martin en misschien nog wel meer naar zijn vrouw. Een heerlijk maaltijd stond klaar na de wedstrijd. De pannen werden leeg geschraapt en zo raakten de maagjes weer gevuld, het was heerlijk!