Sporting 70 MO15-1

21 mei 2016 9:00

Toernooi van de hoofdsponsor 123-inkt bij FC Aalsmeer

Lekker vroeg (08.20) stonden we bij Sporting en vertrokken we naar Aalsmeer. Daar aangekomen was er eerst de verbazing over het fantastische complex met 25 grote kleedkamers! Maar goed; we moesten snel omkleden voor de foto voor de sponsor. Meteen daarna naar het veld, warming-up en de laatste puntjes op de i. Het was al flink benauwd en warm, dus de bidons moesten al weer gevuld worden.

1e wesstrijd: de tegenstander schrok zich rot van de druk die onze meiden op iedere positie legden en binnen 5 minuten lag de bal al in het mandje! Onze meiden hielden het tempo hoog met mooie combinaties en razendsnelle aanvallen, dat zorgde voor de 2-0, 3-0 en 4-0. Waren er meer kansen? Ja: een stuk of 10 schoten net naast of net over. Geen slecht begin van een toernooi dacht ik zo.

De 2e wedstrijd was een typische toernooi-bij-snikheet-weer wedstrijd: tempo laag en er werd geen stap teveel gezet. Wel knap om dan compact te blijven staan en iedereen hield zich aan de afspraken. Het bleef 0-0 zonder echte kansen voor of tegen, maar van de meiden mag ik hier niets meer over zeggen...

Dan de 3e wedstrijd, deze moest gewonnen worden om 1e te worden, maar dan nog zouden we afhankelijk zijn van de uitslag op het andere veld.  De warmte was inmiddels goed voor een zoveelste refill van de bidons. Onze meiden waren er klaar voor en gaven vanaf minuut 1 volle bak! De tegenstander werd overrompeld op alle fronten en Mira dacht: ik maak er even 4!!! De ene mooier dan de ander! Samen met een ander goed doelpunt werd het 5-0, wat een score in maar 25 minuten.

Nadat de uitslagen naast elkaar waren gelegd bleek dat we 1e waren geworden!  Maar we waren ook nog met de penaltyshoot (15 penalty's hadden ze al genomen) gedeeld 1e geëindigd, dus daar moest nog "even" een finale afgewerkt worden.. Voor onze MC1-kanjers geen probleem: ook die gouden schoen wonnen ze!

Meiden: wat een leuke dag was het en wat lekker dat de beste nu ook eens wint!  Nog 1 toernooi in Winterswijk en 1 in Duitsland; eens kijken hoe groot die bekers daar zijn ????