Sporting 70 JO19-1

A-junioren zaterdag, A1, hoofdklasse/1e klasse C nacompetitie

28 mei 2016 14:30

Ghijsen, H.P.

Benauwd en warm was het in Scherpenzeel. Op het goedzichtbare tonronde (voor afwatering) grasveld werd even later dan 14.30 afgetrapt tegen de gastheer Valleivogels. Voor Sporting70 A1 de tweede nacompetitiewedstrijd om promotie naar de hoofdklasse. Een degelijke 1-3 stond na de wedstrijd in de sportanalen.

Opstelling: Luuk v S, Luca, Tjai, David, Willem (Niels), Bram, Jouke (Enzo), Carel (Kaan), Morritz (Joost), Gijs (Berend) en Wouter. Afwezigen:  Enzo, Koen, Luuk H. en Noam.

Valleivogels had eigenlijk de gehele wedstrijd wel een optisch overwicht. Door de lengte van de spitsen werd veelvuldig de lange bal gehanteerd. Het resultaat van de kopduels in het strafschopgebied was bijna nihil. Het leidde wel tot enkele mogelijkheden maar dat was het dan ook. De eerste aanval van Sporting’70 na ongeveer 20 minuten leidde meteen tot de openingstreffer van Sporting’70. De gelanceerde Wouter zette de turbo aan en kon diagonaal in de verre hoek van het doel de bal doen belanden. Valleivogels zette meer aan en kreeg nog wel een goede kopkans op de gelijkmaker. Sporting’70 kon daardoor afwachten en gebruik maken van de ruimte. Gijs passeerde een speler en kwam vrij voor het doel. De laatste balberoering was niet goed waardoor de keeper kon ingrijpen. De ruimte over de vleugels werd nog een paar keer goed uitgebuit. Een aanval leidde tot een voorzet op het hoofd van Gijs, de lat deed de bal terug stuiteren waardoor Jouke binnen kon tikken. De kansen  op 0-3 deden zich voor maar het kwam er niet van. De harde kern van Sporting’70 bemoeide zich weer met van alles met wat de wedsstrijd bood.  Het vlaggen voor buitenspel, terecht of niet, zorgde voor een bron van ergernis. De scheidsrechter bracht in de tweede helft een correctie aan waardoor de harde kern zijn lieve kant liet zien.

De tweede helft begon Valleivogels met gas geven. De eerste 10 minuten kwam Sporting’70 niet van eigen helft. Een voorzet van de gastheren leidde tot ping-pong voetval voor het doel. Luuk sloeg een paar keer de bal met twee handen weg maar dat mocht niet baten. Een met de rug naar het doel staande speler nam de bal op de hak, 1-2. Luuk, eerstejaars keeper in de B1, verving de afwezige Koen. Ga er maar aanstaan, dat je in de A1 zo’n belangrijke wedstrijd moet spelen. Hij deed het verdienstelijk al kon je de spanning aan hem afzien.  Wat je zou verwachten is dat Valleivogels doordrukte. Het gebeurde niet omdat Sporting70 rustig en geconcentreerd bleef voetballen en zowaar meer en meer voor het doel van de Vogels verscheen. Na enkele combinaties op de rechterflank werd de bal strak voorgetrokken, de geheel vrijstaande Jouke maakte daarvan dankbaar gebruik, 1-3.  Kansen op meer deden zich voorr; de voorzetten waren daarvoor net te onnauwkeurig om binnen te kunnen tikken. Valleivogels gooide er nog een slotoffensiefje tegen aan maar Sporting’70 bleef overeind.

Na iedere wedstrijd worden er strafschoppen genomen. Dit is ingesteld om die beslissend te laten zijn als punten en doelsaldo gelijk zijn.  Kaan miste  de enige pingel omdat hij de artisticiteit te veel liet prevaleren. David, Berend, Enzo, Joost tikten keurig binnen. De Vogels misten er twee, eentje naast en eentje gestopt door Luuk. 3-4.

Later in de avond werd bekend dat Elinkwijk met 2-4 van Alliance’22 had verloren. Een gelijkspel tegen Elinkwijk volgende week thuis en een overwinning uit tegen het al uitgeschakelde SZW is voldoende voor promotie. Verlies tegen Elinkwijk maakt de eindstand helemaal ongewis omdat er dan drie teams zijn met drie wedstrijden en 6 punten. Er is nog niets verloren maar een hoera stemming is veel te voorbarig. De druk en de stress zijn ook kwaliteiten van het voetbal.