A-junioren zaterdag, A1, hoofdklasse/1e klasse C nacompetitie

14 mei 2016 17:00

Breukelen, G.M. van

Opstelling: Koen, Noam, Tjai (Enzo), David, Luuk, Bram. Karel, Jouke (Joost), Morritz , Gijs (Berend) en Wouter.

Op zaterdag 14 mei 2016 ging de nacompetitie van start voor de A1. Tegen de zwartgroenen SV Alliance’22uit Haarlem werd met 3-1 overtuigend gewonnen.  In de poule van de nacompetitie zitten vijf teams die om een promotieplaats naar de hoofdklasse strijden. Valleivogels, SDZ uit Amsterdam en Elinkwijk A2 zijn de andere teams. De tweede wedstrijd op 28 mei is uit naar de Valleivogels in Scherpenzeel. De week er op, 4 juni,  thuis tegen Elinkwijk A2. De laatste wedstrijd op 11 juni uit naar SDZ.

Het was winderig en koud toen de aftrap werd verricht op Sportpark. Langs de lijn weer de trouwe supporters met de messcherpe analyses van de mannen. Het vrouwelijk gedeelte kwam wat later en hoorden vrolijk nieuws.

De gasten uit Haarlem trokken gelijk ten aanval. Sporting’70 kwam de eerste minuten niet over de middenlijn. Alleen het aanvalsspel van de opponenten stokte meestal voor het strafschopgebied en een enkele keer daarin. Sporting’70 stond goed georganiseerd en kon alles afdoende pareren. Een half kansje kregen ze slechts in de eerste helft. Een echte spits ontbrak bij de tegenstander. Sporting’70 bleek in de eerste helft dodelijk effectief. Vier kansen werden omgezet in drie doelpunten. Bijna altijd ingeleid door Wouter die het op de linkervleugel op z’n heupen had. En de voorzetten afleverden op maat. Gijs twee keer en Morritz tekenden 3-0 aan voor de rust. De vierde kans van Gijs kon de keeper pareren.  Deze wedstrijd leverde het bewijs dat balbezit er niet toe doet. Het gaat er om dat je kansen creëert en die benut. Doe je dat niet dan win je geen wedstrijd.

Sporting’70 hield het veld klein en  kon in de omschakeling gebruik maken van de ruimte. De tweede helft begon goed. Twee-drie keer kon Wouter over de flanken  oprukken. Morritz en Gijs ontbeerden op dat moment het killersinstinct, anders was het binnen tien minuten 5-0 geweest.  De tweede helft bracht nog een tegen doelpunt. Een vrije trap toucheerde de paal en in een scrimmage passeerde bal de doellijn   zodat niet met lege handen naar Haarlem afgereisd behoefde te worden. De tweede helft bloedde langzamerhand dood, van beide kanten werd weinig meer gecreëerd.  Het toetje, de strafschoppen werden beter benut door de bezoekers. Die misten er twee, Sporting’70 drie; Joost, Morritz en Wouter. Toch maar weer oefenen op de training.