Sporting 70 JO13-2

D-pupillen zaterdag, D2, 2e klasse 28

16 april 2016 10:00

16  april 2016  Cobu Boys D1  Sporting 70 D 2 3-0  (1-0)

Vandaag stond de derde tegenstander uit Amersfoort op het programma: Cobu Boys uit op sportpark Zielhorst. Tweede op de ranglijst en wij als derde wilden graag stuivertje wisselen.

Na een aftastend begin van beide kanten kreeg Cobu Boys een grote kans na een niet helemaal geslaagde trap van Koen. Gelukkig werd de kans niet benut. Cobu Boys had jongens in alle maten: een hele grote jongen, een paar gewoon grote jongens en een handjevol kleinere. Tussen door liep ook nog een meisje met staart met hen mee te voetballen. Cobu Boys speelde met grote inzet en fel maar wel sportief. Het was lastig voor onze jongens om hun duels te winnen.  Een combinatie tussen Kasper en Stijn werd door de laatste besloten met een schot wat net naast ging. Er stond een flinke bries over het veld en de tegenstanders hadden goed door dat je met afstandsschoten goed gevaar kan stichten. Een van die pegels wist Koen knap onschadelijk te maken. De wedstrijd ging gelijk op. Na 20 minuten viel er onverwacht een doelpunt. De bal werd aan onze kant snel verloren en de aanvoerder van Cobu Boys had gezien dat Koen schuin voor zijn goal stond, dus koos hij voor een hard schot (van dik 25 meter) in de verste hoek buiten het bereik van onze keeper. 1-0 . Jammer.

Een paar minuten voor rust kregen we aan de zijkant van het veld een vrije trap. Onze luchtmacht, de koppers Thomas, Jan en Auke, werden naar voren gedirigeerd. Stijn probeerde de bal echter bij de eerste paal in de kruising te draaien wat net niet lukte. Rust.

Trainer/coach Koen hield een uitgebreid tactisch praatje om de achterstand ongedaan te maken. Thomas schoof vanachter uit naar het middenveld door. Tot de zestien meter kwamen onze jongens er nog wel door maar daar aangekomen stokte het. Het lukte bijna niemand om een schot op het doel van Cobu boys te geven. Een mooi indraaiende corner, gedragen door de wind , van Stijn belandde op het dak van het doel. De afstanden tussen onze linies werden te groot en de tegenstanders konden elkaar wel goed blijven vinden. De slag op het middenveld ging verloren en vanuit daar werden twee messcherpe counters opgezet waar onze verdediging het antwoord schuldig op moest blijven 2-0 en kort daarna 3-0. Op veel fronten vandaag dus afgetroefd door de tegenstander. Misschien lag het ook wel aan de mooie grasmat van Cobu Boys. In ieder geval zaterdag 23 april bestaat er al de mogelijkheid voor revanche op ons kunstgras want dan komen zij naar Voordorp.