Vrouwen 1 wint met 3-1, maar moet via de nacompetitie promotie proberen af te dwingen

Sporting 70 VR1

3 - 1

DVVA VR1

Vrouwen zaterdag, VR1, 2e klasse A

3 mei 2014

Voor het begin van de wedstrijd tegen DVVA (uit Amsterdam), was het al bekend dat concurrent Wartburgia kampioen was geworden na met 3-0 thuis gewonnen te hebben. Felicitaties aan Wartburgia voor het behalen van het kampioenschap.

De druk was dus weg bij Sporting, maar het team was zich ervan bewust dat het seizoen nog niet is afgelopen en dat er via de nacompetitie nog veel te halen valt, wat vergelijkbaar is met een kampioenschap.... promotie dus naar de landelijke eerste klasse. Dat was meteen te zien op veld. Sporting was geconcentreerd en ging meteen voetballen. Na 5 minuten stond het al 1-0 na een perfecte corner van Tiffany en een mooie afronding van Rosa. Sporting bleef domineren en bleef goed voetballen. Hester en Rosa gaven constant goede diepte passen en Mette en Sanne anticipeerden hier goed op. Janneke was gevaarlijk en zo kwam dan ook het tweede doelpunt. Een mooie lob van Janneke. 2-0. Tot aan het eind van de eerste helft waren er meer kansen , met name van Mette, Janneke, Lot en Rosa. Maar uiteindelijk was het DVVA, dat in de laatste minuut voor rust scoorde. Dit gebeurde door een eigen doelpunt, ongelukkig erin gelopen door debutant Isa. Ondanks dit ongelukkige moment, werd Isa na de wedstrijd toch gekozen tot Man of de Match.

De tweede helft was een kopie van de eerste, maar nu met één doelpunt. Deze werd gescoord door Hester, na een aantal goede combinaties van de hele voorhoede. Kansen waren er ook nu weer veel, via Laura, Janneke en Rosa. Met name uit de vele gevaarlijke corners van Tiffany, maar het blijft 3-1. Sporting heeft gisteren een meer dan goede wedstrijd gespeeld, maar er werd wel al rekening gehouden met het feit dat er nacompetitie gespeeld moet gaan worden. Zo krijgen Kim en Najat rust i.v.m. hun blessures. En ook Kirsten, Tiffany en Janneke krijgen in de tweede helft van de wedstrijd rust. Maar daarmee werd het niveau van de wedstrijd niet beïnvloed. Dank voor de meer dan goede invalbeurt van de meiden van VR-2 (Paula, Menke, Isa en Laura).

Top meiden! Sporting is klaar voor de nacompetitie. Volgende week zaterdag speelt Sporting thuis (waarschijnlijk) om 15.30 uur tegen Brielle. Iedereen is welkom om de meiden aan te moedigen .

Opstelling: Kimmarah, Isa, Kirsten (‘55Paula ), Merijn, Lot, Mette, Rosa, Hester, Sanne, Tiffany (‘60 Laura) en Janneke (’65 Menke). Zoals al eerder gemeld blijven Kim en Najat op de bank, zonder te spelen. Na de wedstrijd, in de kleedkamer, had iedereen veel waardering voor de meiden van VR2 (Isa, Paula, Menke en Laura).