1 - 4

Hoogland A1

6 februari 2016 12:30

Nauta, N

Op zaterdag 6 februari werd de vierde vriendschappelijke thuiswedstrijd gespeeld tegen de hoofdklasser Hoogland uit Amersfoort. Een beetje geflatteerde maar wel verdiende nederlaag, 1-4. Daar zag het de eerste helft niet naar uit. Sporting’70 kwam wederom goed uit de startblokken en speelde misschien wel de beste eerste helft van de vier oefenpotjes. Die eerste 45 minuten waren bijzonder aantrekkelijk met aan beiden kanten verzorgd voetbal en in redelijk hoog tempo. Een oogstrelende combinatie tussen David en Jouke en Noam leidde tot een goed afgeronde treffer door Moritz. Hoogland was wakker geschud en voerde het tempo wat op. Het spel bleef daardoor op neer golven met een hoge amusementswaarde. Hoogland kwam langszij vanwege een onoplettendheid in het centrum.  Sporting’70 had daarna de grootste kans om met een voorsprong de gang naar de kleedkamer te maken. Voor een leeg doel schoot Berend op de lat.

De tweede helft was van een ander niveau dan de eerste. Enkele kansen konden wel worden gecreëerd. Goed keeperswerk en een bal van de doellijn halen voorkwam een A1 treffer. Sporting’70 kwam minder tot het aansprekende aanvalsspel en begon meer fouten te maken. En het was de verdedigingslinie in het centrum wat twee keer effectief werd overlopen, 1-3. Wanneer de tegenstanders over behendige en snelle aanvallers beschikt is het zaak om achterin goed te staan en op het middenveld in sommige spelsituaties geen balverlies te leiden. En dat euvel zag je te veel in de oefenwedstrijden van de A1. Koen, de keeper, zorgde voor de vierde tegentreffer. Waarom je een tegenstander moet passeren terwijl je andere mogelijkheden hebt? De ontfutselde bal verdween in het lege doel.

De vraag is altijd wat heb je nu aan deze oefenwedstrijden. Een aanleiding om het wegvallen van Cas op te vangen? Spelers zijn geblesseerd of afwezig waardoor elke wedstrijd weer anders is. Niet alleen in de verdediging maar ook in de twee linies daarvoor.

Een slechte generale is een voorwaarde voor een goede voorstelling. Hier zullen we ons maar aan vast houden voor aanstaande zaterdag wanneer de competitie wordt vervolgd.