4 - 2

MSV 19 A1

30 januari 2016 13:00

Leijenhorst, J v

Ook de derde oefenwedstrijd in de winterstop kon Sporting'70 niet in winst ombuigen. Voor de derde maal tekende zich wederom een zelfde wedstrijdbeeld af.

Omdat MSV afzegde kwam Candia uit Rhenen op bezoek. Op deze regenachtige en kille zaterdag gingen de gasten met een 2-4 zege huiswaarts.

De gebroeders van de Wetering waren door vakantie en een blessure afwezig. Jouke speelde een helft. Gijs is langdurig geblesseerd en Karel en Moritz kwamen wederom over van de B1. En zoals iedereen weet zal Cas dit seizoen niet meer spelen. Feit is dat de A1 nu te maken heeft met vele wisselingen in de formatie.  En dat speelde Spoprting’70 in deze wedstrijd parten.

De A1 startte goed en enkele kansen regen zich aaneen. Onder andere Berend die tegen de buitenkant paal schoot. Een steekpas van Moritz deed Berend  alleen voor de doelman verschijnen. Ditmaal was het wel raak, hij scoorde beheerst. Naarmate de eerste helft voortschreed kantelde de wedstrijd. Candia kwam aan zet en creerde nu de kansen. Luuk kopte een boogbal over Koen van de doellijn en een speler van Candia, zo vrij als een vogel, kon de bal niet in het doel krijgen. Deze kans missen was moeilijker dan hem benutten. Vlak voor rust gebeurde er nog iets opzienbarends.           Een Candia speler begon bij een op voorhand zijnde voorzet  te trekken en te duwen en trapte zelfs na. Waarop Willem terugtrapte. En dat zag de scheidsrechter. De strafschop werd benut. 1-1 en gelijk kon de thee worden opgehaald.

Afgesproken was dat een gele kaart 10 minuten tijdstraf betekende. Willem begon langs de zijlijn en Kane verving Michael en Noam nam de plaats in van Jouke. Een man minder en de positie wisselingen werden Sporting'70 fataal. Binnen tien minuten na rust was het 1-3. Noam maakte een fout waardoor de spits vrij kon doorlopen en binnen tikken. Een aanval door het midden  betekende eveneens een vrije doorloop en Koen kon wederom vissen. Daarna redde hij wel fraai toen de spits weer een vrije doorgang werd geboden. Kortom achterin stond het in die fase niet goed.

Als de organisatie niet goed is met een man minder, de onderlinge irritaties weer optreden, dan is een terugval te verwachten. Maar toch herpakte de A1 zich, Willem kwam weer op de grasmat en Candia had een lange tijd in de tweede helft weinig te vertellen.

De mooiste combinatie van de wedstrijd, tussen Karel en Moritz en Berend had de aansluitingstreffer tot gevolg. In de draai tikte Berend de bal laag in de hoek. De derde hing in de lucht, helaas Candia richtte zich vlak voor tijd nog een keer op. Ook nu werd een Candia speler weer een vrije doorgang tot ver in het strafschopgebied geboden. Diagonaal laag zorgde de bal voor de vierde bolling van het doelnet.

Nog een oefenwedstrijd as zaterdag tegen Hoogland alvorens op zaterdag 13 februari de eerste competitiekraker tegen Jonathan plaatsvindt. Of de equipe van Sporting'70 A1 er dan klaar voor is?