D-pupillen zaterdag, D2, 2e klasse 28

6 februari 2016 8:45

ES

Sporting 70 D 2 - PVCV D 2 1-0 (0-0)

Na vorige week in Voordorp Nieuwland in de stromende regen met 4-1 geklopt te hebben (onder andere twee doelpunten van Kasper) stond vandaag weer een thuiswedstrijd op het programma. PVCV afkomstig uit de derde klasse was de tegenstander. Grote jongens die de duels niet uit de weg gingen, die van ons gelukkig ook niet..

De eerste minuten waren voor PCVC. Ze kregen een paar flinke kansen en een daarvan belandde op de lat. Hierna was iedereen wakker en legde het hele elftal mooi voetbal op de mat. Er werd goed en nauwkeurig gecombineerd, aangeboden en druk gezet. Miles had pech bij een snelle uitbraak. Prosper speelde zichzelf vrij en schoot rakelings naast. Auke speelde Stijn knap aan en ook hij schoot centimeters naast. Thomas en Jan zijn sinds een paar weken het centrale verdedigingsduo en dat betekent voor de aanvallers van de tegenpartij bij voorbaat een lastige wedstrijd. Ze verdelen hun taken goed en dat betekent dat er door een van hen soms ook ingeschoven kan worden naar het middenveld. Het was een boeiende wedstrijd voor de toeschouwers. Het spel ging goed op en neer, er waren veel felle maar sportieve duels te zien. Kick, Lucas en Ole hielden zich goed staande op het middenveld. Koen stond alert te keepen en zijn uitkomen ging vandaag weer goed. Rust. Het eerste kwartier na rust was erg rommelig. Er werd teveel op een kluitje gevoetbald en niet altijd werd de vrijstaande Sportingspeler bereikt. De toeschouwers hadden het al door: de ploeg die vandaag als eerste zou scoren zou de wedstrijd wel eens kunnen winnen. PVCV werd teruggedrongen en Victor stoomde weer een paar keer langs de lijn naar voren. Cemil kreeg een vrije kans voor de keeper maar het lukte niet. Toen kwam hét moment van Prosper: een mooie slalom tussen drie jongens door van PVCV rondde hij af met een goed schot: 1-0. Nog een paar minuten..Een misverstandje achterin leidde tot een kans voor PVCV maar gelukkig was Koen om die kans om zeep te helpen. Kick had ook nog een verrassing in petto: een geplaatst schot richting linker kruising ging maar net naast. Scheidsrechter van dienst, Kees de Brouwer floot onopvallend een goede wedstrijd en blies voor het eindsignaal. Misschien was dit wel de beste wedstrijd van dit seizoen tot nu toe, ga zo door jongens, volgende week Hooglanderveen uit.