Sporting 70 JO13-2

D-pupillen zaterdag, D2, 2e klasse 28

23 januari 2016 12:00

Desto D2  – Sporting 70 D2 3-1 (2-0)

Om 11.04 vertrokken we vanaf de parkeerplaats bij Sporting zonder de afwezige trainers/coaches Koen en Noam naar Desto. Stijn was geblesseerd maar kwam wel aanmoedigen en zijn vader wilde wel assistent-scheidsrechter zijn. Jan Tonnis nam als leider de coaching en opstelling voor zijn rekening. Joachim en Niels kwamen vandaag als gastspeler ons elftal versterken. Voor de lezers het goede nieuws dat Lucas. hersteld van zijn hardnekkige blessure, ook weer van de partij is. Het eerste kwartier van de wedstrijd was van beide kanten heel rommelig. Desto al helemaal niet maar ook Sporting lukte het niet om de bal wat langer dan 5 seconden in bezit te houden. Er werd slordig overgespeeld, de vrijstaande speler werd vaak niet bereikt, maar er werd ook vaak niet goed vrij gelopen. Daar kwam nog bij dat de tegenstanders er nogal fors ingingen. Met name Ole en Jan kregen nogal wat schoppen te verduren (ook van achter). Er werd een paar keer wel voor gefloten maar een paar jongens van Desto mochten er “wel mee doorgaan”. Prosper probeerde het met een afstandsschot maar de keeper van Desto was op zijn hoede. Koen pakte een indraaiende corner bij de eerste paal mooi klemvast. Even later kwamen we goed weg dat een grote kans van Desto naast werd geschoten. Balverlies in het centrum van onze verdediging werd afgestraft door Desto met een schuiver die via de binnenkant van de paal binnenvloog: 1-0. Dat was niet zo sterk. Een aanvaller van Desto gleed door op Koen en kreeg een vrije trap tegen. Die werd slordig genomen door ons, in het centrum van onze verdediging werd de bal onderschept en ook binnen geschoten: 2-0. Kort daarna was het rust. Het begin na rust ging wat beter. Desto werd een beetje vastgezet. Lucas speelde Thomas goed aan maar zijn schot werd gesmoord in de verdediging van Desto. Na een minuut of tien kwamen de minder goede combinaties uit de eerste helft weer terug. Victor onttrok zich aan de malaise en had een paar sterke verdedigende acties. Koen kwam een paar keer snel uit om doorbraken te voorkomen. Na een handsbal kregen we een strafschop. Zo nuchter als Thomas denkt over het nemen van strafschoppen zo koeltjes schoot hij de bal onberispelijk in de hoek: 2-1. Misschien zat er nog een gelijk spel in… Het lukte echter niet om kansen te creëren. Een snelle uitval betekende 3-1. Snel vergeten jongens deze mindere wedstrijd, goed trainen en zaterdag thuis revanche tegen Nieuwland.