Sporting 70 VR1 (zon)

Vrouwen zondag, VR1, 5e klasse E

7 februari 2016 14:00

SDO is de enige club waar wij dit seizoen van hebben verloren. Een dieptepuntje in onze competitie so far. Vandaag was het tijd om dit recht te zetten en dit keer wel met 3 punten naar huis te gaan. We hadden dan ook maar één taak: niet zo zenuwachtig zijn als de afgelopen keer en dus ‘gewoon voetballen’. Klinkt simpel, was het niet…

Na een heldere uitleg van onze lieveling Spanjaard vertrokken we naar Bussum. Hier aangekomen bleek niet alleen een heerlijk zonnetje te schijnen, maar ook dat de wind harder was gaan waaien dan nodig. In de nieuwe strakke tenues stormde we als El Niño door de warming-up om vervolgens de eerste helft te starten. Het was duidelijk dat ook SDO zich hard inzette voor de winst. Er werd fel gespeeld door beide partijen.

Helaas was onze topspits Bodil al snel uitgeschakeld door een vervelend griepje en moesten we het daardoor met één wissel doen. Voetballend waren we niet zo sterk en door de wind vlogen veel ballen door het veld als de strafschop van Gudelji. Gelukkig scoorde Judy in de eerste helft toch nog de 0-1. Even leek het alsof we onszelf daarna uit de wedstrijd speelden maar gelukkig wisten we deze voorsprong tot de rust vast te houden.

Na de rust was het chaos. Sommige teams zijn niet goed in corners, breed houden of samenspel. Wij zijn niet zo goed in de tweede helft. Voetballend werd het er niet beter op en ook was het onderling niet erg gezellig op het veld, de speelsters van SDO waren duidelijk geen kandidaten om in ons vriendenboekje te schrijven. De sfeer was ver te zoeken en ons restte niets meer dan alles geven en zo de wedstrijd uit te spelen. Het kostte moeite maar het is ons uiteindelijk toch gelukt om de voorsprong te behouden. De overwinning voelde hierdoor alleen maar beter. We hebben dit dan ook gevierd alsof we een beker winnend VVSB waren.

Door deze winst staan we nu maar liefst 9 punten los van de rest van het klassement en hebben we weer een belangrijke stap gezet richting het kampioenschap. Volgende week helaas geen wedstrijd, maar genoeg om op te trainen.