NVC 1 (zon)

Mannen, 1, Groep 1 50

25 oktober 2015 14:00

Evers, B.H.

De uitslag doet vermoeden dat Sporting duidelijk de mindere ploeg was. Niets was echter minder waar. Sporting speelde een uitstekende pot en liep onterecht als verliezer het veld af. Vanaf minuut 1 had Sporting de touwtjes in handen. Sporting had vaker de bal en kon makkelijk de helft van NVC inlopen. Vanaf de buitenkanten werd Sporting gevaarlijk door mooie dribbels en had NVC grootse moeite om het bewegelijke middenveld van Sporting bij te houden. Toch was het NVC dat al snel op voorsprong kwam. Een corner werd binnengekopt en zo stond het tegen de verhouding in 0-1. In de eerste helft kreeg NVC nog een kans die ook meteen benut werd, een afstandschot werd lucky van richting veranderd en plofte zomaar binnen, 0-2.

Nog geen enkele reden voor paniek aan Sporting zijde. Voetballend had Sporting veel meer te bieden en het zou slechts een kwestie van tijd moeten zijn voordat er doelpunten zouden vallen. Sporting ging verder met het onder druk zetten van NVC maar werd tegengehouden door onsportief spel van de bezoekers en een scheidsrechter die duidelijk een Naardens hart bezat. Soms zijn er wedstrijden dat het gewoon niet mag gebeuren. Sporting trok alles uit de kast maar viel van het ene pech moment in het andere. Zo kwam ook het derde doelpunt van NVC uit de lucht vallen, 0-3. Sporting kwam dit niet meer te boven en legde zich er bij neer dat het niet opgewassen was tegen deze samenzwering om Sporting een verder bekeravontuur te ontnemen. Sporting, een van de favorieten voor de beker na de uitschakeling van enkele kanshebbers, wordt gezien als een te kleine amateurclub om daadwerkelijk te gaan strijden voor een ticket dat je uiteindelijk Europa in kan leiden. Het is jammer dat de KNVB hier blijkbaar zo over denkt maar Sporting zal zich er bij neer moeten leggen dat een dergelijke hetze niet te overwinnen is.
Met een dikke knipoog feliciteert Sporting de bezoekers uit Naarden met de overwinning. Het jaarlijkse bekeravontuur eindige in een zeer terechte 0-3, onder leiding van een prima scheidsrechter.

Volgende week speelt Sporting uit bij Brederodes. Twee ploegen waar veel bekenden elkaar treffen. Twee ploegen onderaan de ranglijst. Twee ploegen die de punten hard nodig hebben. Tot dan!