Bilt De E4

E-pupillen zaterdag, E5, 5e klasse 24

5 december 2015 8:45

ES

Afgelopen zaterdag 5 december opnieuw een overwinning voor Sporting E5, als afsluiting van de najaarscompetitie in de 5e klasse; 11 wedstrijden gespeeld en 11 keer gewonnen, ongeslagen kampioen dus, met een doelsaldo van +66 !

Het team, na de zomerstop samengesteld, speelde vanaf de eerste wedstrijd alsof ze al jaren samen spelen. De allereerste wedstrijd begon moeizaam, met bij rust een 0-3 achterstand tegen Bunnik, de uiteindelijke nummer 2. Het keerpunt kwam al snel want in de tweede helft begon het te lopen en de wedstrijd werd winnend afgesloten met 6-3. Daarna werd alles overtuigend gewonnen, met 1x zelfs 15 doelpunten verschil.

Onder leiding van coach / trainer Michiel werden de door hem en trainers Guido, Jesse en Joost uitgelegde trucs en technieken steeds goed toegepast. De combinatie van individuele sterke acties en zeer samen- en overspelen leidde iedere wedstrijd tot succes. Snijdende passes, breed houden en aanvallen over de flanken zorgen voor voortdurende druk voorin, waaruit heel veel kansen gecreeerd werden met veel doelpunten. Het middenveld blonk uit in het storen van de tegenstanders, afpakken van de bal en weer omschakelen naar voren. De verdediging was altijd solide en voorkwam vrijwel iedere kans tot echt gevaarlijk worden van de tegenstander. Gecombineerd met ijzersterk keeperswerk leidde dit tot slechts 20 tegendoelpunten in 11 wedstrijden.

Björn, Casper, Dex,  Jelle, Max, Morris, Siem, Sjoerd, Steven en Walid - van harte gefeliciteerd met jullie kampioenschap, en succes in een hogere voorjaarscompetitie !!!