DSS MA1

Meisjes A-junioren zaterdag, MA1, Hoofdklasse A (hele competitie i

5 december 2015 11:15

Nauta, N

Een zeer gehandicapt Sporting'70 Ma1 wint met 3-1 van een matig DSS Ma1. Achteraf gezien hebben we 17 echte doelkansen gecreëerd waarvan 3 gescoord en de tegenstander 1 doelkans en 1 gescoord. Dan zal je al snel denken niet goed gedaan, maar niks is minder waar, Sporting speelde vandaag ondanks dat er 6 speelsters niet aanwezig waren een zeer goede wedstrijd. De ene na de andere aanval werd genoteerd alleen was de afwerking vaak net niet of er zat een been tussen of de vingertoppen van de keepster of net over of naast.
De meiden van Sporting speelde met vlagen heel erg goed voetbal de ene na de andere driehoekjes werden gemaakt. Na wat gemiste kansen was het Nina v Campen die met een fraai afstandsschot de keepster van DSS het nakijken gaf 1-0. Vanaf dat moment was het wachten op meer doelpunten. Wat helaas het gedurende seizoen wel vaker voor komt is dat wij het altijd net niet hebben en de tegenstander het altijd net wel. Een genomen hoekschop werd verkeerd ingeschat door Sporting en de bal valt precies goed voor een DSS speelster en rond onhoudbaar af 1-1. Gelukkig werd het publiek beloond op deze koude dag met de 2-1 van weer Nina v Campen die door goed voorbereidend werk van Lola de bal voor haar voeten kreeg en weer met een afstandsschot over de keepster heen de 2-1 op het scorebord zette. Na nog wat goede kansen hebben gemist floot de scheidsrechter voor de rust.

In de 2e helft het zelfde speelbeeld, Sporting dicteert en DSS kon alleen maar achter de Utrechtse meiden aan rennen... De goed spelende Jooske werd voor 10 minuten (gele kaart) naar de kant gestuurd voor een lichte overtreding (vast houden). Terwijl Sporting met 10 stond maakte ze er 3-1 van met een schitterende aanval over 3 a 4 schijven (Vicky, Filo, Anne en Femke). Anne was hier de laatste aangever hierin door de bal met een mooie steekpass Femke alleen voor de keepster te zetten en die zeer droog de bal in de verre hoek plaatste 3-1. Met nog een paar grote kansen die niet werden afgedrukt eindigde deze wedstrijd in een mooie 3-1 overwinning voor Sporting.

Het enige wat jammer is dat we vandaag niet meer doelpunten hebben gemaakt, maar daarin tegen een hele leuke wedstrijd hebben gezien...

Grote complimenten voor het goede spel van vandaag.

Laura,Nadine,Robin en Merel van de Mb1 bedankt voor het invallen vandaag.

Volgende week uit tegen Saestum Ma1 om 11:00 uur, waar Sporting'70 Ma1 met veelvertrouwen heen kan gaan.