Sporting 70 MO19-1

Meisjes A-junioren zaterdag, MA1, Hoofdklasse A (hele competitie i

28 november 2015 12:00

Vandaag moesten de meiden van Sporting'70 naar de ongeslagen koploper RCL Ma1.
Thuis verloren we van de meiden uit Leiderdorp met 1-2 wat toen zeer onverdiend was, Omdat Sporting toen de veel betere ploeg was. Met een waslijst aan blessures Jooske (gebroken neus), Zoë (gebroken pols), Anne (enkel) en Nina.C (hielspoor) maar met Merel en Nadine van de MB1 moesten we goed tegenstand kunnen bieden. De eerste 10 minuten gingen gelijk op. Een klein kansje voor Lisa was een simpele redding voor de keepster van RCL. Tessy pakt een schitterende vrij trap met een katachtige redding en voorkomt daar de 1-0 voor RCL mee. Toch bezwijkt Sporting aan concentratie en weer een vrije trap word niet goed ingeschat en de nummer 9 van RCL schiet binnen 1-0. Toen wisten we al dat het een moeilijke middag zou gaan worden. Ook Wietske en Femke vallen geblesseerd uit met een knieblessure en werden vervangen door Merel en Veerle. De laatste 20 minuten van de 1e helft waren volledig voor RCL. Sporting kwam niet aan voetballen toe en RCL wilde de 2-0 forceren. Dat gebeurde ook door een verkeerde in-speelbal kwam de bal bij RCL en die counterde dit doeltreffend af 2-0. Sporting kwam niet verder dan een paar kleine kansjes...

Na rust een beter Sporting'70

In de 2e helft een paar omzettingen binnen Sporting omdat er nu aanvallend gespeeld moest worden om nog een resultaat te behalen. Na 10 minuten kreeg Sporting een terechte strafschop door een handsbal. Lola schoot die beheerst binnen met een lage schuiver in de hoek 2-1. De heerlijke aansluiting's treffer dachten wij. Maar ongeveer 15 seconde later was het verschil weer 2, want RCL profiteerde van een fout in de verdediging en scoorde 3-1. Toch gaf Sporting alles en met vlagen erg goed voetbal. Femke die weer ingevallen was als linksbuiten omspeelde haar tegenstandster en haalde de achterlijn en gaf op maat voor waar Filo de 2-3 aantekende. Weer de aansluiting's treffer en weer na ongeveer 15 seconde was het verschil weer 2 door een soort gelijke situatie als de 3-1. Met nog 15 minuten op de klok speelde Sporting alles of niks. Sporting krijgt echt meerdere goede doelkansen maar missen net de perfecte afwerking. Filo speelt de geheel vrijgelopen Femke aan die alleen op de keepster af ging en de bal snoei hard in de kruising schoot 4-3. De laatste minuten van de wedstrijd vertraagde RCL het spel en kwamen we niet meer voor het doel van de tegenstander. De goed leidende scheidsrechter maakte een einde aan deze leuke sportieve wedstrijd. Achteraf toch zure gezichten aan Sporting kant. 3 van de 4 goals hebben we weg gegeven. Als je 3 goals maakt in een uitwedstrijd met vooral in de 2 helft goed voetbal tegen de koploper heb je het eigenlijk niet slecht gedaan, maar we staan weer met lege handen.

Volgende week thuis tegen DSS Ma1 om 11:15 uur.