1 - 1

JSV Nieuwegein MA1

Meisjes A-junioren zaterdag, MA1, Hoofdklasse A (hele competitie i

14 november 2015 15:00

Na een teleurstellende uitslag van vorige week tegen Delta Sports'95 Ma1 (0-0) mochten de meiden van Sporting'70 vandaag aantreden tegen de meiden van JSV Nieuwegein, waar we uit verdiend hadden verloren met 4-3. We wisten van te voren dat JSV een stugge ploeg heeft met een solide verdediging waar moeilijk doorheen te voetballen is met een goede keepster. Door de vele blessures van Anne (enkel), Zoë (gebroken pols), Wietske (knieblessure) en de afwezigen Veerle (open dag) moest de trainer wat omzettingen doen met behulp van Laura (Mb1) en Nadine (Mb1) konden we deze wedstrijd toch met 14 spelers aanvangen.
De 1e helft was van Sporting kant niet heel erg goed, we waren te slordig in de passing en maakte teveel de verkeerde keuze's wat tot teveel balverlies leed en we steeds weer opnieuw konden beginnen. Echt veel grote kansen werden er van beide kanten niet gecreëerd. een paar kleine spelde prikjes van Sporting en een vrije trap van JSV van 30 met net over ons doel. Grote aderlating was dat Jooske met waarschijnlijk een gebroken neus het veld moest verlaten.... Jooske heel veel beterschap namens je team!!!

2e helft een veel beter Sporting

Sporting kwam de kleedkamer goed uit en begon dan ook erg goed met waar we goed in zijn, veel positiespel en beweging zonder bal. Zo zette we JSV volledig onder druk. Het was alleen wachten op het verlossende doelpunt. Nadine werd alleen voor de keepster gezet door Belen, maar helaas schoot Nadine net voor langs. 10 minuten later had Vicky de 1-0 op haar schoen, Nina v C omspeelde goed haar tegenstander en gaf een mooie assist op Vicky, maar helaas ging de bal net naast het doel. (weer zat ons het geluk weer niet mee). Zoals de wet het voorschrijft... Als je zelf de goals niet maakt dan doet de tegenstander dat wel. Een vrije bal van JSV van de zijkant kwam via een hoofd op de lat en werd in de rebound raak geschoten door de geheel vrijstaande JSV speelster 0-1. Dat was ook de enige kans die JSV over de hele wedstrijd heeft gehad. Sporting moest nu echt vol aan de bak om niet te verliezen, dus namen we risico's met het doorschuiven van Lola... Met nog 2 minuten van de 3 blessure tijd kreeg Sporting twee corners achter elkaar genomen door Nina v C. De 1e werd weg gewerkt door een JSV verdedigster weer tot corner, maar de 2e werd keurig in gekopt door de boomlange Lola die de bal in de kruising kopte. JSV mocht nog aftrappen maar de prima leidende scheidsrechter floot direct voor het einde van de wedstrijd. Een terecht gelijkspel achteraf gezien. Een beter voetballend Sporting'70 Ma1 tegen een slimmer spelende JSV Nieuwegein Ma1.

Volgende week uit de bekerwedstrijd tegen Maarssen Ma1 om 14:30 uur.