Delta Sports MA1

Meisjes A-junioren zaterdag, MA1, Hoofdklasse A (hele competitie i

7 november 2015 16:45

Mansori, M el

Na de monsterscore van vorige week tegen Spakenburg Ma1 moesten de meiden van sporting'70 vandaag aantreden thuis tegen een serieuze tegenstander Delta Sports'95 Ma1 uit Houten. Om 16:45 uur werd er afgetrapt met een harde wind schuin over het veld. Sporting had de 1e helft de tegenwind. Delta Sports'95 Ma1 liet al snel blijken dat ze niet naar Utrecht waren gekomen om te voetballen. Veel fysiek en alleen maar de lange bal. terwijl Sporting daar tegenover graag wilde voetballen, maar onmogelijk werd gemaakt. Over de gehele 1e helft valt niet heel veel te melden omdat er van beide kanten geen kansen werden gecreëerd en het spel alleen op het middenveld afspeelde. Sporting'70 moest al snel Wietske missen omdat zei in een duel om de bal door haar knie ging en noodgedwongen moest wisselen. Dat gelde ook voor onze aanvoerder Zoë die in een duel om de bal hard onderuit werd gekegeld door de middenvelder van Delta die daarvoor een terechte gele kaart kreeg. Door de val landde Zoë op haar pols die ook naar nader inzien gebroken leek te zijn! Heel erg sneu voor Zoë en een aderlating voor de ploeg.

De 2 e helft werd alleen maar grimmiger van de kant van Delta die veelal overtreden nodig had om sporting uit de wedstrijd te halen en ook alleen maar waren aan het zeuren als ze een overtreding tegen kregen, wat de aanvalster van Delta ook op geel kwam te staan.
Sporting speelde ondanks het fysieke geweld zich soms goed onder de druk vandaan maar kwam niet echt gevaarlijk bij het doel, omdat daar steeds hun laatste vrouw stond om de bal een ros te geven in het niemandsland. een paar minuten voor tijd had Vicky de winnende kunnen maken voor Sporting, Nina v C gaf vanaf links mooi voor en de inlopende Vicky kopte rakelings naast. Dat was tevens ook de enige echte grote kans van de wedstrijd van beide ploegen. Uit eindelijk verdiende deze wedstrijd geen winnaar en konden we met dit punt leven. Toch een groot compliment voor de meiden van Sporting die niet mee gingen in het fysieke gedrag van haar tegenstander. Ook als de tegenstander er alles aan doet om ons uit de wedstrijd te spelen.

Vanaf deze plaats wil ik Zoë en Wietske heel veel beterschap wensen met hun blessures namens het hele team. Hopelijk zijn jullie er weer snel bij.

Volgende week thuis tegen JSV Nieuwegein om 15:00 uur.