D2 behaalt zwaar bevochten overwinning op Loosdrecht D1

7 november 2015 10:00

Scheidsrechter

Ilbey, K

Sporting 70 D2 – Looosdrecht D1  2-0 (0-0)

Lucas herstelt langzaam van zijn blessure maar stond om 10.00 weer langs de lijn om zijn teamgenoten aan te moedigen. Keeper Koen was ook niet fit genoeg om te spelen en Thomas was vandaag zijn vervanger. Het begin was voor Sporting. Uit een prima hoekschop van Stijn kopte Thomas goed in, De keeper van Loosdrecht redde knap. Het was een rommelige wedstrijd. Loosdrecht had grote en kleine balvaardige jongens en ze gingen de duels niet uit de weg. Het lukte bijna niet om de bal wat langer in de ploeg te houden. Een snelle uitval van Loosdrecht leidde tot gevaar in onze verdediging. Na voorbereidend werk van Prosper schoot Kasper op de paal. Jan zette met een nauwkeurige dieptepass Miles vrij voor de keeper. Het lukte Miles echter  niet om de goede en lange keeper van Loosdrecht te passeren. Miles speelde een goede wedstrijd waarbij hij de duels met de jongens van Loosdrecht niet uit de weg ging.

Thomas had een paar mooie interventies en schoof dan met bal een paar keer naar het middenveld op. Een goede voortzetting lukte daarna niet altijd omdat er weinig goed werd aangeboden. Daar stond tegenover dat er wel hard werd gewerkt. Rust. Noam was vandaag de coach van dienst en besprak met de jongens de tactiek voor na de rust.

Victor was na de rust op de rechtsbuitenplaats beland, een dieptepass op hem werd door hem net naast de goal geschoven. Het bleef uiterst rommelig van beide kanten. Echt zo’n wedstrijd dat de ploeg wie als eerste zou scoren de wedstrijd zou winnen. Op het middenveld viel Manu op door veel onderlinge duels te winnen. Prosper had vandaag een paar keer pech dat hij enkele van zijn demarrages niet goed kon afronden. Een hoog schot van hem van een meter op 18 werd gedragen door de wind en vloog boven de handen van de keeper onder de lat het doel in 1-0 ! Iedereen blij en opgetogen. Loosdrecht probeerde nog een keer aan te zetten. De rechtsbuiten van Loosdrecht vocht met linksback Auke een paar stevige maar faire duels uit. Soms kwam hij er langs maar Auke won de meeste gevechten om de bal. Auke wachtte tot vader Geert was gearriveerd en schoot vervolgens uit een goede hoekschop van Prosper de 2-0 onberispelijk in. Drie minuten voor het einde had Thomas nog een prachtige zweefduik (a la Jan van Beveren voor de oudere  lezers, en voor de jonge lezers zoals Manuel Neuer) in petto. Zo werd de eindstand 2-0.

Met zijn dertienen zestig minuten hard gewerkt en de doelpunten afgedwongen: zo kun je dus ook een wedstrijd winnen. Gefeliciteerd D2 !