1 - 1

Sporting 70 JO13-2

D-pupillen zaterdag, D2, 2e klasse 14

31 oktober 2015 8:30

Het was heel vroeg, maar om 7.10 waren we al compleet en kon de reis naar Soest aangevangen worden. Omdat een paar jongens niet helemaal topfit waren had leider Jan Tonnis Per en Ties uit de E1 gevraagd om de eerste helft mee te willen doen. En dat wilden ze! VVZ was een tweedejaars D team met veel lange jongens. Binnen 2 minuten hadden zij al een grote kans die gelukkig niet benut werd. VVZ had het eerste kwartier een veldoverwicht. Prosper verdiende een vrije trap uit een counter. Stijn trapte de bal scherp voor maar niemand van ons kon de bal binnentikken. VVZ schoot ook een vrije trap rakelings naast. Jan speelde heel vernuftig tussen drie tegenstanders de bal naar de sprintende Stijn die verlengde naar Prosper die in het zijnet schoot. Er werd hard gewerkt en onze invallers Ties en Per lieten zich ook op dit niveau niet onbetuigd: ze combineerden goed mee. Kick, hartstochtelijk aangevuurd door zijn moeder, Manu, Ole,Stijn en Jan probeerden de slag op het middenveld te winnen. Trainer Koen Muilenburg riep veel aanwijzingen het veld in. Uit een snelle uitval schoot een aanvaller van VVZ keihard onderkant lat boven Koen maar de bal sprong weer het veld in. Even later knalde een middenvelder van VVZ van minstens 25 meter hard net onder de lat: 1-0. Dat was misschien wel terecht. Een paar minuten later kregen wij een vrij trap op zo’n 20 meter van het doel. Prosper krulde de bal in de linkerhoek. De keeper van VVZ kreeg de bal niet onder controle en de terugspringende bal was voor aanvoerder Thomas die alert de bal binnenschoof. 1-1.
Daarna werd het heel rommelig, een beetje hotseknotsebegoniavoetbal. Veel duels en veel ballen die niet bij een medespeler belandden. Wel nog een kansje voor Kasper en een hoekschop van VVZ die op onze paal terecht kwam.

Rust. Per en Ties bedankt, zij gingen naar de wedstrijd van hun eigen team. Kick was geblesseerd naar de kant gekomen en waren er eigenlijk geen wissels meer. Toch werd er gretig gestart in de tweede helft, goede aanvallende impulsen van Auke, Ole en Victor leidden tot kansen voor Kasper, Thomas (kopbal) en Prosper. Tussen de bedrijven door schoot VVZ ook nog voor een derde en vierde keer (1) op de palen naast Koen. Kortom voor de neutrale toeschouwer was het een wedstrijd die ook 6-6 als tussenstand op dat moment kon hebben. Een diepe bal van VVZ werd door keeper Koen op spectaculaire wijze (hoog springend) net buiten zijn zestien meter gebied weggetrapt. De ploegen eindigden de wedstrijd in stijl: allebei misten ze nog een grote kans.

Hard gewerkt D2, veel kansen tegen maar ook veel kansen gecreëerd. Volgende week thuis weer eens proberen te winnen.