Sporting 70 MO19-1

Meisjes A-junioren zaterdag, MA1, Hoofdklasse A (hele competitie i

31 oktober 2015 13:00

Na 2 weken geen competitiewedstrijd gespeeld te hebben, mochten we vandaag naar Spakenburg om daar aan te treden tegen nummer laatst in onze poule Spakenburg Ma1.
Afwezigen waren vandaag Puck (werk), Belen (open dag school) en Anne die woensdag geblesseerd raakte op de training, maar er wel bij was om haar team aan te moedigen. Susa uit de Mb1 kwam ons team vandaag versterken. Doel van vandaag was winnen en het liefst zo veel mogelijk proberen te scoren. De wedstrijd begon en Sporting zette Spakenburg gelijk onder druk wat in 3 minuten tijd al gelijk 3 kansen opleverde, Jooske, Lotje en Lola miste nog scherpte. In 8e minuut was het dan toch raak, Jooske stuurde Femke diep met een mooie pass en Femke passeerde de keepster in de lange hoek 0-1. 4 minuten later veroverde Lisa de bal aan de zijkant van het veld en slalomde door de verdediging van Spakenburg heen en schoot in de korte hoek knap raak 0-2. Spakenburg kwam niet aan voetballen toe, omdat Sporting net een wervelwind was en over de verdediging van Spakenburg heen walste. In de 15e minuut verzuimd de scheidsrechter de bal op de stip te leggen, Lotje omspeeld 2 speelsters in de 16 die aan beide kanten aan haar schouders hingen en haar naar het kunstgras werkte, maar de scheids floot niet(!!)
vanaf de 16e minuut begon het in de storm ook doelpunten te regenen. Femke schiet schitterend met een hoog diagonaal schot in het dak van het doel 0-3. In 28e minuut kapt Nina v C 2 speelsters uit en rond beheerst af 0-4. In de 30e minuut scoort Lola uit ene vrije trap van 30 meter over de keepster heen 0-5. 0-6 werd het in de 34e minuut door Nina v C die met een steekbal van Lotje alleen voor de keepster werd gezet en koelbloedig scoorde. In diezelfde minuut scoorde Nina v C weer met een hoge draaibal over keepster heen die mis grabbelde 0-7. 1 minuut erna was het weer Nina v C diegene die scoorde door een goede 1-2 met Vicky 0-8. Door de 0-9 te maken was het een glas zuivere hattrick voor Nina v C(!!) Nina schiet van af de 16 meter lijn hoog over de keepster heen. In de 41 e minuut krijgt onze keepster Tessy haar enige bal van de 1e helft in handen door een schotje van Spakenburg. In de 43e minuut pikt Lisa de bal knap op en gaat weer op jacht met een slalom en schiet hard op doel de keepster red in eerste instantie maar laat los en Jooske die er als de kippen bij was geeft het laatste zetje voor de 0-10. In de 46e minuut scoort Nina Cloo van zo'n 25 meter raak nadat ze de bal had veroverd op het middenveld 0-11. In diezelfde minuut krijgt Femke de bal plotseling voor haar voeten en schiet onberispelijk snoei hard in de linker kruising 0-12. Na deze doelpunten regen floot de scheidsrechter voor de rust. Een groot compliment voor het spel van onze meiden in de 1e helft!!!!!

De 2e helft was een ander speelbeeld. Spakenburg was veel feller en maakte veel onnodige overtredingen wat niet ten goede kwam van de wedstrijd. Ook zag de scheidsrechter niet alles in het nadeel van Sporting, wat veel frustratie op leverde.
In de 49e minuut scoort Jooske de 0-13 door in 2e instantie de bal achter de keepster te werken. Sporting ging slordiger spelen, doordat Spakenburg er alles aan deed om onze speelsters alles onmogelijk te maken door tackel's, vasthouden en te schelden. 0-14 werd het door een fout in de verdediging van Spakenburg en Nina v C tekende haar 6e doelpunt aan door direct uit te halen. In de 75e minuut scoort Spakenburg dan toch een doelpunt, doordat Sporting helemaal verkeerd stond en de spits zomaar kon door lopen en Tessy was kansloos 1-14. In de 80e minuut weer een vrije trap van Lola die ze weer hoog in de doel schiet 1-15. 4 minuten later was weer Femke die van haar liet spreken. Susa stuurde Femke diep en scoorde weer met een diagonaal schot raak 1-16. 2-16 word het, omdat weer de Spakenburgse spits geheel vrij door onze verdediging heen loopt en scoort. In de 89e minuut de laatste goal van de wedstrijd. Nina v C stuurt de ingevallen Filo met een steekpass diep en ronde goed af in de lange hoek 2-17(!!)

Een monsterscore van de meiden uit Utrecht. Met een zeer goede 1e helft en een wat mindere 2e helft. Een klein smetje op de wedstrijd is toch dat we onnodig 2 doelpunten tegen kregen.

Volgende week spelen we thuis tegen Delta Sports'95 Ma1 om 14:30 uur.