Saestum MA1

Meisjes A-junioren zaterdag, MA1, Hoofdklasse A (hele competitie i

10 oktober 2015 11:15

Nauta, N

Zaterdag 10 oktober een zeer mooie herfstdag, een mooie dag voor een mooi potje voetbal. Sporting'70 Ma1 moest aantreden tegen Saestum Ma1. Langs de lijn een Camara ploeg van RTV Utrecht die opnames maakte van de scheidsrechter. Het was namelijk "week van de scheidsrechter". De wedstrijd begon en Sporting zette gelijk druk op de jonge meiden uit Zeist. Vorige week kwamen de meiden van Sporting na 3 minuten op voorsprong, vandaag was dat al na 2 minuten. Sporting kreeg een corner en werd kort genomen door Vicky op Puck, laatst genoemde speelde de bal terug op Vicky die met een strakke voorzet het hoofd van Lola bereikte en die met een mooie boog over de keepster raak kopte 1-0. Een heerlijk begin van de meiden uit Utrecht. Sporting speelde Saestum het eerste kwartier van het kastje naar de muur, maar verzuimde om de 2-0 te maken wat een beetje eentonig begint te worden de laatste wedstrijden. Saestum kwam na die 15 min uit haar schulp en begon van achteruit met goed voetbal Sporting met een snelle omschakelingen te verrassen, wat een schot net voor langs resulteerde. Een waarschuwing voor de meiden van Sporting dus. 4 minuten later kreeg Saestum weer een goede kans, maar de erg goed keepende Tessy dook boven op de bal en sloeg de aanval af. Verder deze 1e helft was het vooral op het middenveld waar het spel zich bevond en er gebeurde niets meer.

Saestum 2e helft op karakter langs Sporting'70

Sporting begon de 2e helft fel en wilde snel de 2-0 forceren om deze wedstrijd in het slot te gooien. In de 50e minuut een harde pegel van Filo die werd geblokt door de keepster, 1 minuut later werd Femke alleen voor de keepster gezet en ook zei vond de keepster op haar weg. Dat waren twee 100% doelkansen die helaas niet verzilverd werden. Vanaf dat moment werd de wedstrijd over genomen door Saestum die met goed voetbal op zoek gingen naar de aansluitingstreffer die er in de 78e minuut ook kwam. De linker spits werd vrij gespeeld en passeerde Tessy met een lage schuiver in de lange hoek 1-1. Saestum kwam zelfs met 10 meiden te staan omdat er een speelster geblesseerd af moest en ze geen wissels meer hadden om in te brengen. Sporting zette er nog een spits bij om toch de winst te willen pakken. Saestum speelde met 10 meiden nog beter als met 11. In de 85e minuut gebeurde helaas dan toch waar we bang voor waren. Saestum krijgt een corner en gaat via een hoofd van een speelster van Sporting in eigen doel 1-2.

Sporting'70 Ma1 verliest uiteindelijk van een ploeg die tot de laatste minuut er voor knokte voor een goed resultaat. Sporting verzuimde de genade klap uit te delen in het begin van de 2e helft... Op Karakter wint Saestum met 1-2.