Meisjes E-pupillen zaterdag, ME1, 2e klasse 11

3 oktober 2015 8:45

ES

Sporting '70 ME1 - De Bilt ME2

De omstandigheden waren perfect; het zonnetje scheen, de grasmat lag er mooi bij, het team was compleet en het publiek was er klaar voor. De meiden van de ME 1 hebben de afgelopen weken een enorme groei doorgemaakt, de bekerwedstrijden en de eerste competitiewedstrijden begonnen onwennig en liepen uit op grote nederlagen. Vorige week speelden ze tegen de koploper en wisten ze de stand te beperken tot een verlies van 7-1 en werd er zelfs gescoord door invalster Pien uit de F, onze andere trouwe invalster Sophie wist de tweede helft zelfs de 0 te houden in het doel. Vandaag waren we zoals gezegd compleet en begonnen we de wedstrijd met Lina op doel. Aagje, Mariposa en Dina wisten een ijzersterke verdedigingslinie neer te zetten en slechts een paar keer wist de tegenstander door te dringen. Hieruit volgde wel een aantal schoten op doel maar die ballen wist Lina er vakkundig uit te houden. Het uitverdedigen lukte ook goed en via de zijkanten wisten de verdedigers de ballen bij aanvallers Juul en Vera te krijgen. Puck was ook lekker fel vandaag en wist regelmatig een bal te onderscheppen en steeds vaker lukte het de bal door te passen naar Lente of Juul. Naar mate de wedstrijd vorderde kwam Sporting steeds vaker op de helft van De Bilt en kwamen er zelfs kansen. De eerste grote kans voor Vera ging er helaas niet in maar na een paar minuten was er een kans vanuit een onmogelijke hoek maar Vera knalde hem er koelbloedig in! Ik denk dat ons gejuich tot in De Bilt te horen was! Met het doelpunt was het gelijk ook rust (Fijn toch dat er bij Sporting altijd wat gedronken kan worden in de pauze). Na de rust ging Vera keepen en nam Lina de rol van centrale verdediger over van Aagje. Ylva, die we voor rust in de verdediging nodig hadden, kon nu doorschuiven naar voren. Wederom stond de verdediging als een huis en wisten de backs Dina en Mariposa feilloos te schakelen wanneer Lina met de corners mee naar voren ging. Het spel werd steeds aanvallender en aanvallers Ylva en Aagje waren een aantal keer vlakbij een doelpunt maar de keeper van de tegenstander was er telkens net wat eerder bij. Het is leuk om te zien dat Puck, Lente en Juul elkaar steeds beter weten te vinden en ballen goed naar elkaar overspelen. Gevolg van het aanvallende spel was dat er steeds meer corners kwamen en dat Lina, die mee naar voren kwam, af en toe van afstand kon schieten. 1 x kwam er zo'n snoeihard schot maar helaas ging die rakelings over. De 2-0 lag de hele tijd op de loer maar in de allerlaatste minuut wist een speelster van De Bilt door onze verdedigingslinie heen te breken en ging alleen recht op keeper Vera af en daar kwam helaas de gelijkmaker. Een verdiende 1-1! Ik kijk nu al uit naar volgende week en denk dat onze kansen op een overwinning groeien.