0 - 3

Sporting 70 MO19-1

Meisjes A-junioren zaterdag, MA1, Hoofdklasse A (hele competitie i

3 oktober 2015 15:15

Na 2 verloren wedstrijden en 1 gelijkspel met goed voetbal ging Sporting'70 Ma1 met goede moed naar Haarlem om daar aan te treden tegen DSS Ma1. DSS had net als wij 1 puntje maar uit 2 wedstrijden. Na een warming-up op 6 vierkante meter begon de wedstrijd dan eindelijk om 15:30. Na 3 minuten was het al raak met een mooie aanval op het middenveld die werd opgezet door Jooske kwam de bal bij Lisa die de goed vrijgelopen Vicky op maat bediende, Vicky gaf de bal voor en belandde op de linker voet van Lotje die de keepster verraste met een lage schuiver in de linker beneden hoek 0-1. 7 minuten later had lotje de 0-2 op haar schoen, maar de keepster redde goed, uit de rebound schoot Lisa net voor langs.
Sporting was de ploeg die het spel maakte en speelde voortdurend op de helft van de tegenstander en vond steeds de keepster van DSS op haar weg, die haar ploeg in de wedstrijd hield. In de 40e minuut de eerste en enige kans van DSS in deze wedstrijd, maar Tessy pakte deze bal met een katachtige redding klemvast. Zo kwam de ruststand op 0-1.

[b]2e helft DSS over de knie[/b]

De opdracht voor de 2e helft was om zo snel mogelijk de 0-2 te forceren om de wedstrijd op slot te gooien, wat niet echt heel gemakkelijk ging want DSS cirkelde zich rond het 16 meter gebied als een echte handbal ploeg.
In de 60e minuut was Filo haar tegenstander voorbij in de 16, maar werd onreglementair naar de grond gewerkt, wat een 100 procent strafschop moet zijn, maar de scheidsrechter die meer rare beslissingen nam wilde er niets van weten. In de 71e minuut een geweldige kans voor Filo op aangeven van Anne, maar Filo kwam net wat kracht te kort om het doel te doen laten bollen. In de 76e minuut kreeg Sporting dan toch loon naar werken. Lotje bracht de bal met een boogbal op de rechts vrijstaande Filo die goed keek en de bal bij Belen bracht die met een droge knal in de linker hoek de 0-2 liet aantekenen. Gelijk na de bevrijdende treffer kreeg Lotje weer een goed kans maar de goed keepende keepster bokste de bal over het doel.Uit die corner kreeg Anne de bal en lepelde net over. In de 91e minuut maakte Sporting'70 Ma1 ook nog de 0-3. Op aangeven van Anne schoot Nina v C de bal laag in de rechter beneden hoek. In de 96e minuut floot de scheidsrechter af. Sporting'70 Ma1 pakt haar eerste overwinning tegen een tegenstander die niet veel in te brengen had.

Complimenten aan het hele team!!! Super gedaan meiden!!!

Volgende week Saestum Ma1 thuis om 11:15uur.