2 - 4

Sporting 70 JO13-2

D-pupillen zaterdag, D2, 2e klasse 14

26 september 2015 11:30

Na een gezamenlijke zoektocht bereikten we compleet het complex van ’s Graveland, de koploper in onze poule. Daan van de D3 speelde vandaag mee en Lucas en Ole zaten geblesseerd aan de kant toe te kijken. Vanaf de eerste minuut nam de D2 het initiatief in handen. Met mooi combinatiespel lieten ze de tegenstander achter hen aanlopen. ’s Graveland werd op eigen helft goed vastgezet en een paar keer wisten de jongens de snelle Prosper in stelling te brengen. Jan veroverde de bal op het middenveld, tikte naar Kick die de bal snel doorspeelde naar Daan die Prosper in de diepte goed bereikte en Prosper schoof de bal onberispelijk binnen: 0-1. Een mooi snel uitgevoerde combinatie van 4 jongens, fraai doelpunt. Even later maakte ’s Graveland een buitenspel doelpunt. Dat had een waarschuwing moeten zijn. Ze kwamen iets meer naar voren. Ze dwongen een hoekschop af die door onze jongens helemaal niet goed verwerkt werd: een aanvaller van ’s Graveland kreeg alle kans om aan te leggen:1-1. Een paar minuten later was het weer raak, een snelle uitval van hen werd teruggelegd op hun aanvoerder die vanaf de zestien meter onhoudbaar voor Koen in de bovenhoek schoot: 2-1. Zo stonden we opeens met 2-1 achter, dat was een tegenvaller. Auke probeerde het nog van afstand maar zijn schot ging naast. Rust.

Hoewel sommige supporters dachten dat het Noam was bracht Koen zijn aanwijzingen over in de rust. Het hele elftal begon na de rust sterk. Druk naar voren werd er gezet. Daan speelde een sterke partij en stuurde Prosper de ruimte in en dat was 2-2. Het doelpunt had een goede uitwerking. Jan slim op Stijn die zuiver naar Prosper en die speelde mooi over naar Kasper. In de rebound passeerde hij de keeper: 2-3. Zo waren de rollen weer snel omgedraaid en stonden wij voor. ’s Graveland zakte weg en we kregen een paar grote kansen voor Prosper en Kasper. De bal ging er echter niet in. In een gevaarlijke snelle counter van ’s Graveland moest Thomas op een nette manier aan de noodrem trekken. Op 18 meter van het doel kreeg ’s Graveland een vrije trap die door Koen goed gestopt werd. Een uitval van ons liep via een goede pass van Stijn naar Miles en die bepaalde de eindstand op 2-4. Mooie, verdiende overwinning. Ga zo door!