24 april 2016 13:00

Scheidsrechter

Loen, J.H. van

SPORTING 1 - DE MEER 1 3 - 2  (1 - 0)

Met nog 3 wedstrijden te gaan is de strijd in de 3de klasse D, om degradatie, ongemeen spannend. Sporting heeft alles in eigen hand en is bij winst direct veilig. Vandaag deed het goede zaken door van naaste concurrent De Meer uit Amsterdam te winnen. De overwinning was verdiend, na 90 minuten met af en toe zelfs aardig voetbal.

Toch brachten we onszelf weer onnodig in de problemen in deze wedstrijd, zoals vaker dit seizoen.

De eerste helft kende een heen en weer golvend wedstrijdbeeld waarin beide ploegen weinig tot niets creëerden. Iets meer balbezit voor Sporting maar dat was het dan. Toch kwamen we op 1-0 toen een snoeihard schot van Guus onvoldoende werd gekeerd door de keeper. Daan was er snel bij om in te koppen en Everton om het laatste zetje te geven.  Daarna, zoals vaker bij een voorsprong, verkrampte het spel van Sporting. Veel balverlies en het voetbal spelen waar we nou precies niet goed in zijn: “lange halen snel thuis”. Edoch de rust werd gehaald met een 1-0 voorsprong.

De 2de helft was veel aantrekkelijker. Deels door het score-verloop en deels door het betere voetbal. We zagen een aantal aardige combinaties en een grote kans voor Daan die eigenlijk de 2-0 had moeten zijn. Maar ja, het werd 1-1 toen De Meer uit een corner, de volledig vrijstaande spits bereikte die koel scoorde. Kortom: een scenario wat we al kennen.

Het viel echter te prijzen dat we probeerden te blijven voetballen en zo kwam het tot de 2-1.  Uit een van de mooiste aanvallen van dit seizoen: prima cross bal van Jesse op Daan die Yuri perfect aanspeelde. Deze tikte fraai binnen!  De voorsprong duurde precies 56 seconden toen we volledig onnodig de 2-2 weggaven. Mislukte voorzet werd half weggewerkt en de bal lag in het “netje” .
Even leken de koppies weer naar beneden te gaan maar Sporting richtte zich nog een keer op. Er werd hard gewerkt en 5 minuten voor tijd bediende Erik, met een prima steekbal Daan en ja, die weet wel raad met zulke kansen: 3-2. Opnieuw een fraaie aanval en zo werd het trouwe Sporting publiek eindelijk verwend met een paar prima doelpunten. Zo kunnen we, samenvattend, concluderen dat er heel grote stap is gezet naar handhaving in de 3de klasse. En het moet gezegd: “ Ik begin er wel vertrouwen in te krijgen” .

Ook in de 3de helft werd vormbehoud getoond en zo kunnen we het treffen tegen Zeist met vertrouwen tegemoet zien.