Aurora 1 (zon)

Mannen zondag, 1, 3e klasse D

3 april 2016 14:00

Smit, J.A.M.

Afgelopen zondag had Sporting goede zaken kunnen doen tegen hekkensluiter Aurora. Edoch om direct maar met de deur in huis te vallen: Sporting verzuimde deze wedstrijd te winnen.

Het begin was hoopvol. Goede start, prachtig weer en een trouw publiek. Al in de eerste 8 minuten verzuimden we dotten van kansen te benutten en ja, wat het hele jaar al gebeurd is dat we ons zelf steeds in de problemen brengen en achter de feiten aan voetballen.

Zo ook nu.

Het werd 1-0 door Lars. Corner Erik op het hoofd van Guus, die de paal raakte. Vervolgens tikte Lars koel binnen. Met nog 5 minuten te gaan leek dit de ruststand te worden. Het liep anders.

Aurora deed weinig anders dan de lange cross-bal te spelen op hun nummer 11. Na 40 minuten hadden we dat kennelijk nog niet in de gaten want 1 minuut na de 1-0 krulde deze nummer 11 de bal fraai achter de kansloze keeper Auke. Het werd nog erger. Uit het niets veroorzaakte Guus een penalty (ik geef toe een zware straf) en hij moest vertrekken met een rode kaart op zak.

De strafschop betekende de 1-2 ruststand en met “ de koppies naar beneden” zochten we de kleedkamer op.

Direct na rust 2 wissels: Jesse en Yuri kwamen en brachten wat meer elan en voetbal in de ploeg.

Er werd hard gewerkt maar de echte beleving, de totale wil om te winnen ontbrak. Uiteraard kwa-men er kansen, ook met 10 man, maar toegegeven het zit ook niet echt mee. Steeds rolt het kwartje de verkeerde kant op en zo kon het gebeuren dat na knullig uitverdedigen het 1 - 3 werd voor Aurora. Ook nu weer een tegengoal die we zelf creëerden.

We bleven door voetballen, kregen ook echt nog wel kansen. Ik noteerde een knap schot van Yuri, dreigende acties van Everton en een paar prima corners en vrije schoppen van Erik maar het mocht niet baten. Vlak voor tijd viel dan toch de 2 -3 binnen en inderdaad uit een vrije schop die werd doorgekopt door Berend. Zelfs de 3 - 3 was nog mogelijk maar het moet gezegd, voorin zijn we niet koelbloedig en scherp genoeg.

Eigenlijk zagen we een wedstrijd zoals we die heel vaak gezien hebben dit seizoen van Sporting 1. Het is het allemaal net niet. Natuurlijk spelen we geen week in dezelfde opstelling en zijn er teveel blessure’s, edoch het moet en kan beter en scherper!

Als de instelling op het veld zo is als in de 3de helft dan zie ik nog wel mooie dingen gebeuren en hoeven we echt niet uit deze klasse te degraderen want om good-old Joop Blaas te citeren:

“het heeft 45 jaar geduurd voor we in de 3de klasse kwamen en het kan toch niet zo zijn dat we er direct weer uitvliegen”