Mannen zondag, 1, 3e klasse D

14 februari 2016 14:00

Scheidsrechter

Baist, M.

De eerste ontmoeting tussen beide clubs eindigde in een geflatteerde maar terechte nederlaag voor Sporting. Helaas kon Sporting op deze ongure zondag geen potten breken en verloor het op nieuw van de tegenstander uit Amersfoort, de wedstrijd eindigde in 1-2.

Mariposa Kerkhof, de pupil van de week uit de E9M, deed nog voor hoe het moest. Een lange solo met een mooi doelpunt op het eind! Het bleek, jammer genoeg, geen inspiratie voor de mannen in het rood en geel.

De eindstand doet vermoeden dat het een close call was. Het laatste kwartier van de wedstrijd kwam Sporting nog in de buurt van de gelijkmaker, al had het daar geen recht toe gezien de kansen en veldverhouding. Het eerste half uur kabbelde de wedstrijd voort. VVZA was vaak in balbezit en zocht naar openingen. Sporting speelde veel lange ballen bij gebrek aan beweging en was erg onrustig aan de bal. Een reeks aan vrije trappen en corners zorgden voor gevaar van de uitploeg en David kon met een mooie sliding een doelpunt voorkomen. Voor Sporting werd Erik gevaarlijk door een volley met rechts knap op goal te richten, de Amersfoortse doelman kon fraai pareren. Het laatste kwartier van de eerste helft zakte Sporting weg, ver weg. Ballen over enkele meters kwamen niet meer aan en Sporting zelf stond aan de basis van het tegendoelpunt. Een opeenstapeling van fouten en miscommunicaties zette de spits vrij voor goal, hij prikte rustig binnen en zorgde een paar minuten voor de thee voor de ruststand, 0-1.

De tweede helft begon voor Sporting iets beter. Er werd harder gewerkt en meer duels gewonnen. Net toen de thuisploeg dacht aan een gelijkmaker scoorde VVZA de 0-2.  Ook rondom het doelpunt werd VVZA gevaarlijk via de zijkanten en eigenlijk was het een wonder dat de score niet verder opliep. David assisteerde op de doellijn, een doelpunt werd wegens buitenspel afgekeurd en Auke kon redde met de voet. Invallers Erwin en Jammal moesten zorgen voor een aanvallende impuls. Dit lukte aardig want Sporting ging meer vooruit spelen en kwam zo vaker voor het vijandelijke doel. Een goedkope strafschop zorgde voor de aansluitingstreffer, Erik werkte beheerst af 1-2.
In de slotfase pompte Sporting de ballen in de 16 meter en werd het hierdoor ook gevaarlijk. De counters van VVZA werden minder scherp maar het slotoffensief was niet van dien aard dat de gelijkmaker binnenviel.
Wellicht dat een punt teveel van het goede was geweest. Toch zat Sporting wederom met het gevoel in de kleedkamer dat er meer ingezeten had. De wil om te winnen en de strijdlust van de tweede helft doen vermoeden dat Sporting van iedere tegenstander kan winnen in de 3de klasse D. Kan Sporting dit niet opbrengen dan krijgt ze het tegen elke ploeg moeilijk.

Volgende week speelt Sporting uit bij de buren in Zeist. Seastum is dan de tegenstander, er wordt afgetrapt om 14:00.