Roda 46 1 (zon)

Mannen zondag, 1, 3e klasse D

24 januari 2016 14:00

Ligtvoet, J.

Van deze wedstrijd van Sporting'70 1 zijn foto's gemaakt, kijk voor alle foto's in het album. Verslag volgt.

In de gloednieuwe wedstrijd tenues heeft Sporting de eerste wedstrijd van 2016 niet weten te winnen. Er werd met 0-1 verloren van Roda 46 en de manier waarop was erg frustrerend.

De eerste helft was voor de bezoekers. Roda creëerde meer kansjes en trof eenmaal de paal. Verder kon Roda een aantal keer richting het doel koppen maar was het in de eerste helft niet trefzeker. Sporting probeerde te voetballen maar was erg slordig in de passing. Er werd gehaast gevoetbald waardoor er veel balverlies werd geleden en het bijna niet tot vlotlopende aanvallen kwam.

De tweede helft kwam Sporting beter in het spel. Steeds vaker werd de verdediging van Roda in verlegenheid gebracht en zo kwam Sporting tot een aantal grote kansen. Yuri kon aanleggen van randje 16 maar zijn schot werd gekraakt. Erik en Berend raakten meermaals in een scrimmage en het was wonderbaarlijk dat de bal niet binnenviel. Ook invaller Jouke had een keer vrije doortocht maar speelde de bal te ver voor zich uit. Zo stevende de wedstrijd af op een 0-0 gelijkspel. Over twee speelhelften en niet onverdiende uitslag. Totdat Roda vlak voor het verstrijken van de reguliere speeltijd een vrije bal toegewezen kreeg. De vrije bal kon bij de eerste paal tegendraads worden binnengewerkt waardoor Sporting alsnog met lege handen stond.

Zo overheerste een naar gevoel in de kleedkamer van Sporting. Desalniettemin waren er genoeg positieve punten te ontdekken waar Sporting op door kan bouwen. Volgende week tegen HDS uit mag Sporting laten zien hoe ze dit gaan uitbouwen!