Mannen zondag, 1, 3e klasse D

13 december 2015 14:00

Scheidsrechter

Putten, R. van

Sporting leed afgelopen zondag een terechte nederlaag in Amsterdam. De uitslag was misschien wat geflatteerd maar Sporting had slechts 10 minuten recht om punten te pakken. De rest van de wedstrijd was het spel ondermaats en het verlies terecht.

Sporting begon goed aan de wedstrijd. De Meer werd kort op de huid gezeten wat al snel resulteerde in een treffer. Een dieptebal werd verkeerd ingeschat door de keeper waarna Nigel binnen kon schieten, 0-1 en een veelbelovend begin. Zo snel als het goede spel kwam, zo snel verdween het helaas ook weer. Sporting kreeg het niet meer voor elkaar om druk op de bal uit te oefenen en begon met achteruit lopen. De Meer kon zo met voorzetten komen die vaak tot gevaar leidde. Het was wachten op de 1-1 die er ook nog voor rust zou komen. Een voorzet vanaf links werd binnengekopt, 1-1.  De Meer had nog een aantal mogelijkheden om tot scoren te komen. Sporting moest het doen met slordig spel en veel lange ballen met balverlies als gevolg.

De tweede helft was koud begonnen toen Sporting een penalty tegen kreeg. Geheel in het beeld van de wedstrijd werd de makkelijk gegeven strafschop binnengeschoten, 1-2. Sporting voetbalde meer tegen zichzelf dan tegen de thuisploeg. Elke tweede bal werd verloren en zo kon de Meer erg makkelijk tot aanvallen komen. Sporting viel aan met de moed der wanhoop en kreeg de deksel op de neus. De 3-1 kon vrij worden binnengekopt en de 4-1 viel uit een vrije schop.

Zo verloor Sporting de laatste wedstrijd voor de winterstop, waar het goede zaken had kunnen doen gekeken naar de andere uitslagen. Nu heeft Sporting de winterstop om weer op volledige sterkte te komen en zich op te maken voor de 2de seizoenshelft!