Erwin Korthals (vrije trap)

Mannen zondag, 1, 3e klasse D

15 november 2015 14:00

Terband, J.C.

Op een stromachtig sportpark wist Sporting afgelopen zondag de punten niet in Utrecht te houden. Sporting verloor, over de hele wedstrijd gezien, terecht met 3-1.

Pupil van de week Marijn Zetsma (MD2) gaf de heren nog wel een goed voorbeeld door met speels gemak de Larense goalie te passeren, maar helaas mocht het niet baten.
De eerste helft ging het spel op en neer. Sporting speelde niet slecht maar had moeite om tot afronding te komen. Laren kwam ook niet door Sporting defensie heen en zo was het wachten op het eerste doelpunt. Deze kwam er helaas op een presenteerblaadje voor de uitploeg. Auke leverde een te harde steekpass zo in bij de spits dit kon afronden, 0-1.  Niet lang daarna schoot Erwin een vrije schop beheerst binnen en zo was de stand bij rust 1-1, dacht men..  Een minuut voor het fluitsignaal was het Erwin die balverlies leed. Nu greep de defensie niet in en gaf ruim schip aan Laren om toch nog op voorsprong te komen, 1-2.

De gehele tweede helft was Laren de betere ploeg. Sporting kon niet goed in formatie blijven spelen en maakte het Laren daardoor makkelijk om aan te vallen. Erik schoot een vrije trap nog op de lat en Nigel werkte in buitenspel positie binnen maar het was niet genoeg om Laren in paniek te brengen. Ook het derde doelpunt was een geschenk van de aangekomen Sint. Guus leverde de bal in bij de spits die een sprint in zette en binnenschoot. Sporting zette via een mooie aanval nog wel de 3-2 op het scorebord. Erwin tekende voor zijn 2de van de middag maar hier bleef het bij.

Zo heeft Sporting zichzelf in de voet(en) geschoten door 3 doelpunten cadeau te doen. Hiernaast was de 2de helft dermate zwak dat het ook geen recht had op een overwinning.

Volgende week is Sporting vrij. Een mooie gelegenheid om bij te komen van pijntjes en zich voor te bereiden op de uitwedstrijd bij MSV ’19, 29 december.