Hooglanderveen 1 (zon)

Mannen zondag, 1, 3e klasse D

18 oktober 2015 14:00

Been, J.P.

Het treurige weer paste bij de wedstrijd die afgelopen zondag gespeeld werd op sportpark Voordorp. Sporting wist de ongeslagen thuisstatus niet te behouden want het verloor 1-2 tegen Hooglanderveen.

Hooglanderveen begon beter aan de wedstrijd. Al na twee minuten kregen de gasten een corner die kinderlijk eenvoudig bij de eerste paal kon worden binnengekopt. Zo keek Sporting al snel tegen een achterstand aan en was het spel verre van goed. Langzaam begon Sporting zich wat te herpakken maar Hooglanderveen bleef kansen creëren. Vooral uit counters kwamen de gasten tot mogelijkheden en mocht Sporting niet mopperen dat het bij rust nog altijd 0-1 was. Nog voor rust wist Sporting een goede aanval op te zetten. Alex kwam vrij voor de goal maar stuitte op de borstkas van de keeper.
Diezelfde Alex scoorde in de tweede helft de gelijkmaker. Een afvallende bal schoot hij hard en laag tegen de touwen, 1-1. Sporting deed haar best maar wist voetballend geen vuist te maken. Hooglanderveen counterde er lustig op los en kreeg ook in de tweede helft een reeks aan mogelijkheden. De winnende treffer mocht er zijn. De bal werd met een stuit tweemaal tegen de lat geschoten en viel binnen. Sporting sloot af met een kans uit een vrije bal van Erik maar kon niet meer langszij komen.
Zo overheerste het gevoel dat er meer te halen viel tegen Hooglanderveen. Echter, gezien de kansen verhouding heeft Sporting terecht het onderspit gedolven en zal het uit een ander vaatje moeten tappen wil het niet in de onderste regionen mee gaan draaien dit jaar.