Saestum 1 (zon)

Mannen zondag, 1, 3e klasse D

4 oktober 2015 14:00

Dumont, R.W.H.J.

Zondag speelde Sporting 1 gelijk tegen de buren uit Zeist. Een uitslag die voelde alsof er twee punten verloren waren. Seastum behaalde haar tweede punt dit seizoen en Sporting verzuimde om de Zeistenaren verder in puntennood te duwen, 1-1 was de uitslag.

Pupil van de week Jet Uijlland, spelend in de E9M, gaf een uitstekend voorbeeld door de keeper te verschalken, iets waar de heren meer moeite mee bleken te hebben.

Sporting was de eerste helft veel aan de bal. Seastum verdedigde wild maar resoluut door de ballen hard naar voren te schieten. Sporting liet de bal gaan en had het veldoverwicht. Het waren eigen fouten waardoor Sporting toch kansen tegen kreeg in de eerste helft. Het overheersende gevoel was dat met geduld de wedstrijd over de streep kon worden getrokken. Sporting creëerde wel wat kansen maar de stand van 0-0 bij rust was niet vreemd.
Voor Sporting geen rede om in paniek te raken. De kansen zouden vanzelf komen en tot doelpunten leidden. Seastum ging iets hogerop voetballen waardoor Sporting meer dan in de eerste helft de lange bal speelde. Sporting creëerde wederom kleine kansjes en had wederom de betere hand van het spel maar het was Seastum dat in de 2de helft tot de grootste kansen kwam. De derde grote kans werd uiteindelijk afgerond en zo keek Sporting 10 minuten voor tijd tegen een lelijke 0-1 achterstand aan. Sporting verloor de bal op cruciale momenten waardoor de verdediging achter de feiten aan liep en zo een doelpunt moest toestaan. Sporting werd nu gedwongen om vol vooruit te spelen. Uit corners en vrije trappen werd Sporting gevaarlijk en klopte nadrukkelijk aan de deur voor de gelijkmaker. Deze kwam er dan ook, ver in blessuretijd. Een voorzet bleef hangen en werd in tweede instantie toch nog binnengeschoten.

Zo eindigde de wedstrijd in een gelijkspel. De kansen tegen elkaar afgewogen zou het een terechte uitslag zijn. Toch overheerste bij Sporting het gevoel van verlies. Niet eens met een sprankelend spel was Sporting de bovenliggende partij maar kwam onvoldoende tot het creëren van echte kansen.

Volgende week gaat Sporting proberen om Vriendenschaar het eerste puntverlies te bezorgen. Er wordt in Culemborg afgetrapt om 14:00!