HDS 1 (zon)

Mannen zondag, 1, 3e klasse D

20 september 2015 14:30

Ouendag, M.

In een verhitte climax hield Sporting 1 de punten op sportpark Voordorp. HDS werd in de slotseconde verslagen. Zo kreeg Sporting iets meer dan waar ze recht op had in een wedstrijd voor strijd, emotie en matig voetbal.  De strijd werd ook prachtig in beeld gebracht, zie fotoalbum

Pupil van de week Rafik Bouhaddach, uit de E2, liet Sporting zien hoe het moest. Een lange solo werd gevolgd door een beheerst balletje met buitenkant rechts. Een mooi doelpunt en de toon was gezet!

De eerste minuten waren voor de gasten. Ze werden over de rechterflank gevaarlijk waar meteen een kans uit ontstond. Dit zou ook het recept zijn voor de rest van de wedstrijd. HDS probeerde de rechtsbuiten in stelling te brengen om vervolgens tot een voorzet te komen. Sporting had hier moeite mee en kreeg zo de nodige corners tegen. De eerste goede aanval van Sporting was gelijk raak. Een splijtende pass van Erik zette Valentijn vrij voor de keeper. Valentijn werkte koeltjes af en zorgde voor de 1-0. HDS kwam wat creativiteit te kort om voor groot gevaar te zorgen. Het duurde dan ook tot een minuut voor rust voordat HDS een grote kans kreeg. Jammer genoeg speelde de gasten hun aanval goed uit en kon een voorzet voor open goal worden binnengelopen, 1-1.

Voor de rust begon het al een verhit potje te worden. Duels werden niet geschuwd en hier en daar werden persoonlijke vetes uitgevochten. Dit was in de tweede helft niet anders en zo beloofde het een spannende ontknoping te worden. Sporting speelde niet goed maar in tegenstelling tot vorige week werd er hard voor elkaar geknokt. Heel af en toe zag men een sprankje van het gewenste spel. Zo ontstond de 2-1. Er was wat langer balbezit rond de vijandelijke 16 meter toen Koen een heerlijke steekpassje naar Valentijn verzond. Valentijn bleef wederom kalm en maakte zijn 2de van de wedstrijd. Iets eerder trof Koen met een hard schot de lat, Valentijn kopte de rebound binnen maar werd afgefloten voor vermeend buitenspel staan. Na de 2-1 kreeg Sporting het moeilijk. De bezoekers begonnen te drukken en Sporting was genoodzaakt te wisselen vanwege blessures. De invallers vulde hun posities goed in maar konden de gelijkmaker niet voorkomen. Een bal kon niet worden weggewerkt uit de 16 en plofte voor de voeten van de spits. Via een aantal Sportingbenen rolde de bal binnen en moest Sporting op zoek naar de winnende treffer. Sporting zette wat meer druk, wat voor problemen zorgde in de defensie van HDS. Diep in blessure tijd gebeurde het dan toch! Guus ging een duel aan met de keeper die de bal niet goed genoeg wegstompte. Koen was er als de kippen bij om de bal binnen te koppen, 3-2! Met nog een minuut te spelen kreeg HDS nog een goede kans op de gelijkmaker. Een omhaal kon worden gepareerd door Auke en zo kon Sporting de wedstrijd uitspelen.

Zo pakte Sporting haar 2de overwinning van dit seizoen. Voetballend moeten er nog stappen gemaakt worden maar de inzet van de jongens leverde zondag de drie punten op. HDS voelde zich tekortgedaan en misschien was een gelijkspel ook verdiend geweest, gekeken naar de veldverhouding. Sporting heeft echter meer kansen gecreëerd en een doelpunt meer gemaakt, zo wandelde het eerste onbeschaamd met de drie punten naar de kleedkamer.

Volgende week speelt Sporting uit bij VVZA. De wedstrijd begint om 14:00 en Sporting kan alle support gebruiken.