RCL MA1

Meisjes A-junioren zaterdag, MA1, Hoofdklasse A (hele competitie i

26 september 2015 14:30

Nauta, N

Met een heerlijk zonnetje over sportpark Voordorp moest onze Ma1 het vandaag opnemen tegen RCL Ma1 uit Leiderdorp. RCL de lijstaanvoerder in de huidige stand beschikt over een jonge talentvolle groep die graag willen voetballen. Sporting Ma1 wilde de nederlaag van vorige week graag weg spoelen door vandaag RCL met goed voetbal te verslaan. De wedstrijd begon en al snel bleek dat Sporting de betere ploeg was door haar goede positie spel. De eerste 10 minuten kwam RCL er niet aan te pas... Sporting combineerde er op los zonder echt grote kansen te creëren. Toch scoorde RCL in de eerste de beste uitval de 0-1, waar een verdedigingsfout aan vooraf ging kwam de bal bij een RCL speelster en benutte al de ruimte die haar geboden werd goed en verschalkte Tessy met een fantastische pegel in de lange hoek. Toen dachten de trainers, word dit een herhaling van vorige week. Sporting pakte het spel weer goed op en ging op jacht naar de verdiende gelijkmaker. Er waren kleine kansjes voor Nina v C. Lotje en een afstandsschot van Vicky. Na 18 minuten spelen stond het dan toch ineens 0-2. Een goed genomen corner van RCL kwam op het hoofd van een RCL speelster die ongedekt zomaar kon inkopen. Heel frustrerend voor onze meiden! Veel beter voetballen en dan met 0-2 de rust in gaan.

2e helft 1 richting's verkeer

Sporting'70 Ma1 Speelde de 2e helft nog veel beter dan de 1e helft en drong RCL terug op eigen helft. Al snel maakte Nina v C de dik verdiende aansluitingstreffer op aangeven van Lisa schoot Nina de bal van zo'n 20 meter over de keepster van RCL heen die kansloos was. Vanaf dat moment rook Sporting bloed en speelde super aantrekkelijk voetbal met de ene na de andere aanval met kansen voor Vicky, Nina v C, en Lisa. in de 65e minuut loste Vicky een snoeihard schot af op het doel van RCL, maar de keepster pareerde de bal en kwam pardoes voor de voeten van Belen maar mikte helaas te hoog waardoor RCL ontsnapte. RCL was eenmaal gevaarlijk voor het doel van Sporting, maar werd heel goed afgestopt door de attente keepster Tessy. Het laatste kwartier was het pompen of verzuipen, wat dus verzuipen werd, want Sporting scoorde niet meer. Eindstand 1-2 waar Sporting op basis van Inzet en het goede vertoonde spel veelste weinig mee kreeg.

Conclusie van vandaag, weer een nederlaag terwijl je de veel betere ploeg bent.
Een groot compliment voor het vertoonde spel en inzet van deze meiden!!!
Als Sporting Ma1 op deze manier blijft voetballen komen de doelpunten en de wedstrijdpunten vanzelf...

Volgende week met veel vertrouwen naar Haarlem voor de uitwedstrijd tegen DSS Ma1

Aanvang:15:15 uur.