4 - 3

Sporting 70 MO19-1

Meisjes A-junioren zaterdag, MA1, Hoofdklasse A (hele competitie i

19 september 2015 14:30

Vandaag de uitwedstrijd tegen het gepromoveerde JSV Nieuwegein Ma1. JSV dat vorige week in een zwaar bevochten wedstrijd de 3 punten mee nam uit het vissersdorp Spakenburg, wist dat het vandaag weer een zware pot zou worden. Na een presentatie van de scheidsrechter over hoe en wat hij van spelers verwachtte in veld begon de wedstrijd. Sporting'70 Ma1 domineerde van de 1e minuut om snel de 0-1 te forceren. Dat leverde gelijk al enkele kansen op. In de 5e minuut schoot Nina v C met een bekeken schot op de paal. Lotje schoot in de handen van de keepster en weer Nina v C die dit maal de lat raakte. Wat dan een meestal gebeurd, gebeurde dan ook, als je ze zelf niet maakt dan vallen ze aan de andere kant. Sporting stond even niet goed en JSV met hun eerste aanval scoorde de op dat moment de onverdiende 1-0. Sporting was lichtelijk aangeslagen, maar zocht weer de aanval, wat weer kansjes opleverde, maar de de JSV keepster hield haar goal schoon. In de 37e minuut dan een terechte strafschop tegen omdat 3 speelsters dezelfde speelster wilde afstoppen en brachten haar ten val. Ondanks dat Tessy er nog goed aan zat werd deze strafschop snoei hard ingeschoten 2-0 wat tevens ook de ruststand was.

Sporting'70 de veel beter voetballende ploeg maar word niet beloond

De 2e helft was het speelbeeld niet anders. Het was alleen sporting wat haar positiespel prima speelde, maar voor de goal miste we scherpte of kwamen we de keepster tegen. In de 67e minuut de verdiende aansluitingstreffer, Jooske speelde Vicky goed vrij aan de rechterkant en schoot onberispelijk en snoei hard in de kruising 2-1. Op het moment dat JSV eigenlijk op knakken stond werden ze nog geholpen door de scheidsrechter, die een overtreding op het middenveld op Jooske wilde affluiten (deed zijn fluitje al in de mond) maar zag dat de speelster van JSV hierdoor alleen op de keepster af kon gaan trok hij zijn fluitje uit zijn mond en liet door spelen. De JSV speelster liet Tessy echter kansloos 3-1.
De meiden van sporting stroopte de mouwen nogmaals eens op en weer op zoek naar de aansluitingstreffer die er ook kwam. Lotje omspeelde de hele verdediging en ronde goed af in de lange hoek 3-2. In plaats van dat het 3-3 werd gaven wij zelf nog de 4-2 weg door communicatie storing dus 2 verdedigsters. De moed zakte daarna in de schoenen. De laatste 10 minuten was het alles of niks, sporting ging 1 op 1 spelen en met 4 spitsen moesten we wat forceren wat ook lukte met Filo die alleen door de verdediging heen liep en via via de bal over de doellijn werkte 4-3. Dat was ook tevens de eindstand...

Qua veldspel een veel beter sporting, maar dat word niet altijd beloond.

JSV niet de verdiende winnaar, maar wel de terechte door heel effectief de doelpunten wel te maken wat sporting niet deed in deze wedstrijd...

Volgende week RCL Ma1 om 14:30 thuis.