Sporting 70 MO19-1

Meisjes A-junioren zaterdag, MA1, Hoofdklasse A (hele competitie i

12 september 2015 17:00

Zaterdag 12 september,

De meiden van Sporting'70 Ma1 vertrokken om 15:30 naar Houten om daar om 17:00 af te trappen voor haar eerste competitie wedstrijd tegen Delta Sports'95 Ma1.
Alle omstandigheden waren goed, het was niet te warm en begon zelfs iets te regenen en we speelde op het hoofdveld (kunstgras). Het enige minpunt was dat Nina v C niet kon beginnen aan de wedstrijd door hamstring klachten. De wedstrijd begon en al snel bleek dat sporting voetballend beter was en dat Delta afwachtend speelde. Na 8 minuten een grote kans voor Anne die goed werd vrijgespeeld door Filo, helaas belande de bal van Anne op de paal. Delta Sports is een fysiek sterke ploeg die elk duel wilde winnen met fysieke kracht. Sporting ging daar goed mee om en liet de bal snel en goed te laten circuleren. In de 27e minuut om Sporting op dat moment terecht op voorsprong. Door een klutsbal op het middenveld komt de bal bij Vicky die er dankbaar gebruik van maakte, om 1 op 1 met de keepster koelbloedig af te ronden 0-1. Vanaf dat moment is Sporting slordiger en komt Delta uit haar schulp en leverde ook een levens grote kans op voor Delta Sports. De aanvalster stond alleen tegen over Tessy (3 meter voor het doel) maar schrok zo van die kans dat ze hoog over schoot. In de 44e minuut had Sporting de wedstrijd op slot moet gooien, Vicky had een fantastische voorzet vanaf rechts op Filo die 1 meter voor een leeg doel toch nog naast kopte(!!)

2e Helft gelijkwaardig

De tweede helft begon Sporting met 2 wijzigingen, Nina C voor Jooske en Lisa voor Anne.
Voor dat de trainers Patrick en Teus plaats hadden genomen op de bank was het al 1-1. Een vrije trap vanaf de zijkant van het veld werd niet goed ingeschat en de dekking was niet goed georganiseerd, waardoor een speelster van Delta de bal in het doel kon lopen. 3 minuten daarna viel Lisa uit met een enkel blessure.
Beide teams speelde voor de winst en het spel golfde op en neer met veel fysieke duels om de bal waar de scheidsrechter niet altijd veel raad mee wist. In de 68e minuut kreeg Delta weer een goede kans, maar na eerst een redding van Tessy en daarna een blok van Femke werd deze aanval afgeslagen. In de 77e minuut kwam Sporting op 1-2 voorsprong door een mooie steekpaas vanaf een midden veld op Lola die beheerst afrondde, Maar helaas voor Sporting werd dit zuivere doelpunt afgevlagd door de grensrechter van Delta die als enige vond dat het buitenspel was en de leidsman in het zwart volgde hem graag om er voor te fluiten(!!) Daarna weer een dubieuze beslissing van de scheidsrechter. Een vrije trap door Zoe genomen kwam bij Lola die wilde uithalen van zo'n 3 meter voor het doel maar werd van achteren gehaakt en kon zo niet de bal goed raken, penalty zou je zeggen(!!) Al zag de scheidsrechter het anders...

Eindstand 1-1, uiteindelijk in een uitwedstrijd een goed resultaat, waar de 3 punten eigenlijk mee genomen hadden moeten worden naar Utrecht.

Volgende week uit naar JSV Nieuwegein Ma1 die haar eerste wedstrijd won bij Spakenburg Ma1.