Mannen zondag, 1, 3e klasse D

1 mei 2016 14:00

Dijen, P.J. van

Het volledige fotoalbum van deze wedstrijd is hier te vinden.

Prachtige zonnige dag afgelopen zondag. Een dag waarop het 2de kampioen kon worden en het 1ste een grote stap kon zetten voor handhaving in de 3de klasse.

In de ochtend toonde het 2de dit jaar grote stappen gemaakt te hebben en werd volkomen verdiend kampioen in de Reserve 3de klasse. Met bij vlagen goed voetbal werd MSV met 7 - 2 van de mat gespeeld.

Daarna reisden we af naar Zeist alwaar het 1ste het op moest nemen tegen Zeist. Het was slechts 10 minuten een wedstrijd omdat Sporting steeds opdook in de gaten die Zeist liet liggen. Het werd een schiettent waarbij de defensie van Zeist de deur openzette voor Sporting. Er vielen goed uitgespeelde doelpunten te noteren maar ook een aantal “bloopers” van Zeist. Zo stond het na 35 minuten 0 - 5 voor Sporting. Drie maal Everton en twee maal Berend en de wedstrijd was gespeeld terwijl er ondertussen ook nog 2 vrije schoppen van Erik op de kruising en net naast de kruising belandden. De 2de helft herpakte Zeist zich enigszins door vol op de aanval te gaan spelen.

Sporting gaf echter geen krimp en met name de verdediging bleef geconcentreerd spelen o.l.v de prima coachende Auke. Zeist schoot nog wel op de lat maar dat deed Guus ook en zo bleef de 2de helft in evenwicht en stapten we met  een glorieuze overwinning het veld af. Drie wedstrijden 9 punten en een voorlopige 8ste plaats als resultaat. Ofschoon we nog steeds niet veilig zijn kan het haast niet meer mislopen voor Sporting 1. Top resultaat mannen!

Toen snel terug naar Sporting om samen met het 2de deze prachtige sportieve dag te vieren want wat het is goed om te zien hoe goed het is samen met elkaar! Wat wellicht vanzelfsprekend lijkt is lang niet overal zo. Dat realiseerde ik me weer na het bezoek aan v.v. Zeist.