Erik Nolles (penalty)

Mannen zondag, 1, 3e klasse D

31 januari 2016 14:00

Waale, J.C.L.

De thuiswedstrijd tegen HDS was een bloedstollende pot. Sporting won de wedstrijd in de slotsecondes en ook deze zondag was het een spannende pot!

Vrijwel de gehele wedstrijd was van een bedenkelijk niveau. Sporting kon aan de bal geen potten breken en leed vaak onnodig balverlies. HDS oogde aan de bal sterker maar wist zelden tot een vlotlopende aanval te komen. Na twintig minuten moest Yuri geblesseerd van het veld en werd uitstekend vervangen door Jouke. Sporting kreeg een reeks aan corners maar wist geen grote kansen bij te schrijven. HDS werd dreigend rond de 16 meter maar hun schoten werden gekraakt of mistte richting. Tweemaal werd HDS echt gevaarlijk maar Auke en Guus konden een doelpunt voorkomen.

De tweede helft veranderde het spelbeeld niet en moet het voor de neutrale toeschouwer een crime zijn geweest om deze wedstrijd bij te wonen. Een kwartier voor tijd werd Jesse oliedom in de rug gelopen binnen de 16-meter. De terechte penalty werd door Erik feilloos binnen geschoten en zo kwam Sporting op 0-1 (voor de videobeelden, check de Sporting-Facebook!). Na dit moment begon HDS meer druk t voren te geven maar de defensie van Sporting gaf geen krimp. HDS pompte alle ballen richting het vijandelijke doel en werd zodoende ook dreigend maar een gelijkmaker zat er niet in voor de thuisploeg. Invaller Nigel kreeg nog de kans om de wedstrijd in het slot te gooien maar hij vergat af te drukken.

Zo bleef het bij 0-1 en pakte Sporting drie zeer belangrijke punten. Sporting heeft hard gewerkt voor de overwinning en heeft nu een weekend vrij om weer op krachten te komen!