Mannen zondag, 1, 3e klasse D

29 november 2015 14:30

Scheidsrechter

Has, H.J.B.

Een ongure zondag bracht Sporting 1 toch de volle drie punten. Het was winderig en nat toen Sporting aantrad op het kunstgrasveld in Montfoort. 2-3 was de uitslag na een bewogen maar slechte wedstrijd.

Sporting kwam al snel op voorsprong. Na een minuut of 5 scoorde Jesse nadat de bal in de kluts belandde. Het eerste kwartier speelde Sporting heel aardig en hield het druk op de thuisploeg. Na dit kwartier kwam MSV beter in het spel en begon Sporting ruimtes achterin weg te geven. MSV werd gevaarlijk door voorzetten vanaf de flanken en Sporting kwam 1 maal goed weg doordat Erik assistentie gaf op de doellijn. De 1-1 viel na een onduidelijk situatie. Een schot van MSV werd gekraakt en vervolgens in buitenspel positie binnengeschoten. De scheidsrechter verzekerde Sporting dat de goal geldig was volgens de nieuwe spelregels. Gek dat er andere regels gelden voor Michael de Leeuw en consorten (ADO-Groningen, 1-2). Na de 1-1 raakte Lars geblesseerd aan zijn knie. Hij werd vervangen door debutant Wouter dit de wedstrijd goed uitspeelde.

Na de rust kwam Sporting wederom vlot op een voorsprong. Ditmaal was het Guus die scoorde. Hij kegelde een vrije schop binnen en zo had Sporting weer wat adem. Het voetbal werd er niet beter op en bij tijd en wijle leek het spel meer op comedy capers. MSV kwam na 70 minuten weer langszij. Waar Sporting had moeten scoren verloor het knullig de bal en kreeg het de counter om de oren, 2-2. Na de 2-2 kwam Sporting met 10 man te staan. Guus incasseerde zijn 2de gele kaart en moest het veld verlaten, gelukkig zonder consequenties voor volgende week. Met het ondertal wist Sporting goed stand te houden. Een vrije trap van Erik belandde vlak voor tijd wederom in de kluts. De keepers van MSV kon de bal niet vasthouden en uiteindelijk kon Koen binnenprikken, 2-3!MSV eindigde de wedstrijd met 9 man. Twee spelers konden hun frustraties niet bedwingen en pakte domme gele kaarten waardoor ze het veld moesten verlaten.

Zo won Sporting in de laatste minuten van MSV. Een wedstrijd die geen schoonheidprijs verdiende maar wel drie belangrijke punten opleverde voor Sporting! Volgende week speelt Sporting thuis tegen concurrent Wasmeer, 14:00 wordt er afgetrapt!