Mannen zondag, 1, 3e klasse D

8 november 2015 14:00

Dijkstra, J.J.B.

van deze wedstrijd zijn foto's gemaakt: kijk hiervoor in het album

Op papier een echte degradatiekraker. Hoewel Sporting zich hoger inschat dan de huidige plek op de ranglijst was dit toch echt een wedstrijd tussen de nummer laatst en voorlaatst van de competitie. Uitwedstrijden in Werkhoven staan bekend als lastig. Een zwaar veld en een team en support dat het gebrek en voetbalkwaliteit compenseert met een hoop strijd en inzet.

Sporting kwam aardig uit de startblokken. Op het middenveld vond men elkaar redelijk en zo werd al snel duidelijk dat Aurora niet zonder reden nog wacht op haar eerste overwinning. Aurora zocht de lange spits met verre trappen en hoopte zo tot aanvallen te komen. Het eerste half uur leverde dit geen enkel probleem op voor Sporting. Sporting bouwde aanvallen op maar vaak was de laatste pass te slordig of sprong de bal toch van de voet af. Het was Jesse die voor de 0-1 zorgde. Zijn schot was niet hard maar geplaatst genoeg om de keeper te verschalken! Na het doelpunt creëerde Aurora wat kansjes. Een te korte terugspeelbal leverde een hachelijke situatie voor het Sporting doel op. De indirecte vrije schop belande op de handen van Auke, zo kwam Sporting goed weg.

De tweede helft deed recht aan de term degradatiekraker. Het spel was van beide kanten dramatisch. Aurora bleef lange ballen spelen en kwam zodoende toch meer in de wedstrijd. De Sporting linies stonden te ver uit elkaar waardoor tweede ballen steeds vaker verloren werden. Na 75 minuten maakte Aurora toch een doelpunt. De bal werd echter met de hand binnengelegd dus keurde de scheidsrechter de goal af. Dit tot frustratie van de Aurora coach die gelijk mocht vertrekken. Even later was het toch raak. Een rebound werd binnengekopt en zo beloofde het nog zware laatste minuten te worden. Ondertussen was Jouke (A1) ingevallen. Zijn debuut bij de senioren mag de boeken in gaan als een succes. Niet alleen hield hij zich voetballend staande hij zette na een mooie lichaamsbeweging Erik vrij voor de goal. Erik schoof de bal vlak voor tijd binnen en zo eindigde de wedstrijd in 1-2.
Een wedstrijd waar alleen de punten telden. Sporting en Aurora eindigden met 10 man omdat zowel Koen en zijn opponent een tweede gele kaart kregen na een opstootje. De frustraties liepen bij Aurora hoog op waardoor spelers en publiek zich een slechte verliezer toonde. Sporting kon alleen maar lachen en nam de 3 punten maar al te graag mee naar huis.

Volgende week speelt Sporting 1 thuis tegen Laren’99. Wederom een belangrijk potje waar drie punten noodzakelijk zijn! 14:00 wordt er afgetrapt!