Sporting 70 1 (zon)

Mannen zondag, 1, 3e klasse D

1 november 2015 14:00

Poortier, J.

De uitwedstrijd in Vianen was er een van belang.  Winst was nodig om wat afstand te nemen van onderste regionen. Sporting verloor echter met 3-1, een uitslag die geen recht deed aan het spelbeeld.

De gehele eerste helft stond Sporting zeer sterk in defensief opzicht. Brederodes heeft niet een keer op goal geschoten en kwam zodoende niet tot scoren. Sporting haar aanvalspel was niet briljant maar toch kwam Sporting tot enkele zeer grote mogelijkheden. Sporting liet Brederodes aan de bal en probeerde na de verovering tot aanvallen te komen. Zoals gezegd ging dit niet vanzelf maar uit corners en vrije ballen kon Lars tweemaal richting het doel koppen. Eenmaal werd te bal verwerkt tot corner de andere keer stond de keeper in de weg. Alex kreeg ook twee dotten van kansen. Eenmaal schoot hij tegen de keeper op en eenmaal prikte hij een te korte terugspeelbal voor het doel langs.

In de tweede helft had Brederodes wederom vaker de bal. Sporting bleef defensief goed staan en kwam ook nu tot enkele kansjes. Het vizier van Berend stond echter niet op scherp. Het was Koen die de 0-1 binnenwerkte. De keeper liet een hoge bal los waarna Koen attent binnenliep. De vraag of de bal in zijn geheel over lijn was geweest kwam Sporting duur te staan. Het doelpunt telde maar het goedmakertje liet niet lang op zich wachten. Lars kopte ongelukkig de bal tegen zijn eigen hand waarna de penalty werd binnengeschoten, 1-1. Brederodes eindigde de wedstrijd met 10 man door een dubbele gele kaart. Sporting ging op zoek naar de overwinning maar kreeg de deksel erg hard op de neus. Een lob over Auke zorgde voor de 2-1 en toen de lag het open achterin bij Sporting. Ook de 3-1 werd gemaakt en zo eindigde de wedstrijd in een verliespartij.

Het was zeer zeker niet nodig te verliezen op deze zondag. Sporting heeft echter in de 2de helft te weinig duels en 2de ballen gewonnen waardoor Brederodes beter in de wedstrijd kwam. Een matige leidsman werkt niet mee aan een degelijke pot maar Sporting had de wedstrijd al lang in het slot kunnen gooien waardoor dergelijke zaken niet meer van belang zijn.

Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen Aurora. 14:00 wordt er afgetrapt!