Mannen zondag, 1, 3e klasse D

11 oktober 2015 14:00

Geest, W. van der

Van deze wedstrijd zijn foto's gemaakt, kijk in het album voor alle opnames.

Wellicht een van de laatste zonovergoten zondagen van het jaar. Sporting trad in Culemborg aan tegen de koploper. Na een prima eerste helft dolf Sporting toch het onderspit en ging onnodig met 4-1 onderuit.

Sporting begon prima aan de wedstrijd. Bij vlagen werd er goede druk uitgevoerd op de defensie van Vriendenschaar, die hier erg veel moeite mee had. Na 10 minuten belande een goed lopende aanval bij Valentijn. Zoals hij dat al meerdere keren beheerst deed, schoof hij de bal langs de keeper, 0-1! Iets wat de thuisploeg slecht kon hebben. De eerste helft werd gekenmerkt door een aardig voetballend Sporting en Vriendenschaar die wel probeerde maar niet in hun spel kwamen. De thuisploeg trok meerdere keren flink aan de noodrem en pakte zo meerdere gele kaarten. Sporting bleef gevaar stichtte maar het was vriendenschaar die uit een vrije trap rond de 16-meter voor de gelijkmaker zorgde. Na deze goal was Sporting het spoor even bijster en kwam Vriendenschaar beter in het spel.
Na de rust kon Sporting niet meer het gezicht van de eerste helft tonen. Vriendenschaar begon meer duels te winnen en zo tot aanvallen komen. Een corner werd maar half weggewerkt en belandde bij een volledig vrijstaande speler van Vriendenschaar. Zijn schot werd van richting veranderd en belande zo in het doel, 2-1. Vriendenschaar was op dat moment de betere ploeg maar de manier waarop het doelpunt viel deed Sporting pijn. Vriendenschaar liep uit naar 3-1 en 4-1 en zo leek het op papier een regelmatige overwinning van de koploper. Sporting heeft een goede eerste helft gespeeld en dwong Vriendenschaar zich te verlagen naar het maken van vervelende overtredingen. De scheidrechter zal voor zijn prestatie waarschijnlijk een pluim krijgen van de thuisclub. Sporting had liever gezien dat Vriendenschaar, net als vorige week, met 9 man wad geëindigd.
Zo kon Sporting de lijn van de eerste helft niet vasthouden en ging het ten onder in Culemborg.

Volgende week speelt Sporting thuis tegen Hooglanderveen. Hooglanderveen staat er momenteel beter voor maar Sporting is vastberaden om de ongeslagen thuisstatus te behouden! Er wordt om 14:00 afgetrapt!