Sporting 70 1 (zon)

Mannen zondag, 1, 3e klasse D

27 september 2015 14:00

Mac-Intosh, H.E.M.

Het weer was prachtig in Amersfoort, waar VVZA afgelopen zondag Sporting ’70 ontving. Dat het weer een hoogtepuntje was, zegt al iets over de eindstand. Sporting verloor geflatteerd met 4-1 en blijft op zoek naar de eerste punten in een uitwedstrijd.

VVZA was de eerste helft de betere van de twee. Sporting mocht de bal achterin rond spelen maar was niet in staat om het middenveld te bereiken. Zo werden er slordige ballen naar de voorhoede gespeeld en werd er veel balverlies geleden. Des te pijnlijker was het dat VVZA het eerste doelpunt in de schoot geworpen kreeg. Er werd niet resoluut verdedigd in de eigen 16 meter waardoor de bal voor de voeten van de Amersfoortse spits plofte, 0-1. Het tweede doelpunt ontstond door naïef verdedigen aan Sportingzijde. Twee man werden voorbij gelopen en de bal werd keurig terugtrokken en binnen geprikt. Sporting werd een klein beetje wakker en besefte dat het met het huidige spel een pak op de broek zou krijgen. Er werd meer strijd geleverd maar in de eerste helft werden er nauwelijks kansen gecreëerd.

De tweede helft werd gekenmerkt door strijd. Sporting zette druk naar voren en begon nu wel tweede ballen te winnen. De thuisploeg had hier klaarblijkelijk moeite mee en moest steeds verder achteruit lopen. Hele grote kansen werden er niet geproduceerd maar Sporting klopte zeer nadrukkelijk aan de deur. Het was Valentijn die met een schot vol frustratie de 2-1 binnenschoot. Sporting had VVZA in de tang het leek een kwestie van tijd voordat de gelijkmaker zou vallen, en wat zou er dan nog mogelijk zijn? Sporting zette door en gaf daarom meer ruimte weg in de verdediging. VVZA kreeg het voor elkaar om de 3-1 binnen te schieten waardoor Sporting knakte. De 4-1 maakte de uitslag geflatteerd. Jammer voor Sporting maar het waren onoplettendheden die op het moment suprême voor de nekslag zorgde.

Volgende week speelt Sporting 1 thuis tegen Seastum. Aanvang van de wedstrijd is 14:00!