7 mei 2016 13:30

Gom, R.C. van

POT ZOMERVOETBAL VAN SPORTING’70 A1

Opstelling: Koen, Luca (Noam), Tjai, Enzo (Duco), Luuk (Willem), Bram, Karel, Jouke (Kaan), Morritz, Gijs (Berend), Wouter

De laatste competitiewedstrijd werd op het sportpark Voordorp door Sporting’70 A1 afgewerkt tegen SCH’44. De heenwedstrijd werd in Harmelen met 2-0 verloren omdat Sporting’70 legio kansen miste en SCH’44 via twee snelle counters scoorde. Tot na de winterstop bleef dat de enige nederlaag, genoeg voor de eerste periodetitel.

Deze laatste competitiewedstrijd eindigde in een 1-0 overwinning. Wonderlijk werd die overwinning wel maar daarover direct meer.

De eerste zomerse dag van het jaar leidde tot een partij zomervoetbal. De temperatuur was van dien aard dat drinkpauzes werden ingelast. De A1 maakte het veld klein en trok zich massaal terug op de eigen helft en probeerde in balbezit via snelle uitbraken gevaar te stichten. De reden van het Atletico Madrid voetbal zou de voorbereiding op de nacompetitie zijn.  Wouter als Griezmann en Gijs als Torres, Luuk als Filipe Luis en Koen als Noblak omdat die ook de strafschoppen er uit ranselt.  Het liefst zo weinig mogelijk balbezit maar wel dodelijk effectief. Johan Cruijff zei ooit als je bal hebt kun je niet verliezen. Bij Atletico zou je bijna denken aan het omgekeerde. Als je bal niet hebt dan win je.

Maar goed terug naar de wedstrijd. Als het tempo laag blijft en de eindpass meestal onnauwkeurig is dan blijft dat gevaar uit. SCH’44 kon daar in de eerste helft ook bar weinig tegen over stellen. Toch kreeg Sporting’70 enkele kansen c.q. mogelijkheden. Een aanval kwam voor de voeten van Gijs, die terug van een blessure de eerste helft verdienstelijk speelde. Zijn schot caramboleerde via de binnenkant van de paal in de handen van de keeper. Die binnenkant van de paal werd voor de rust nog een tweede keer geraakt maar dit keer door een speler van SCH’44. De attent reagerende keeper loste het op.

Na de rust trad een ander Sporting’70 (veel wissels) op,  waardoor SCH’44 wat meer de overhand kreeg. Het spel golfde lange tijd op en neer zonder dat er noemenswaardige kansen kwamen. Maar ineens kwam Sporting’70 weer uit het doosje; Kaan werd op rechts aangespeeld en zijn schot belandde op de lat. Vervolgens gebeurde er weer een  tijd voor beide doelen niet veel.  Tot dat Enzo ineens na een spelhervatting een diepte pass over de verdediging heen op Kaan gaf. Die tikte hem vrij voor de keeper komend in de rechter hoek, 1-0.

SCH’44 wilde niet met een nederlaag naar Harmelen afreizen en zette aan. Het slotstuk was voor de club uit Harmelen. Twee levensgrote kansen werden om zeep geholpen. Het afleggen van de bal op een vrijstaande speler blijft voor een spits moeilijk. Koen kon daardoor telekens ingrijpen. In de laatste minuut beging Duco een niet geheel nodige overtreding in het strafschopgebied en de bal werd op de stip gelegd. Van 11 meter raak schieten blijft moeilijk. Koen stopte de bal laag in de linkerhoek (speler). De scheidsrechter floot gelijk af, einde wedstrijd.   De laatste competitiewedstrijd kon zo met winst worden afgesloten. De derde plaats als eindstand.

Wat nu volgt is de nacompetitie: een poging om promotie naar de hoofdklasse te bereiken. Maar zoals vaak blijkt is de nacompetitie een loterij. Geluk en pech liggen vlak bij elkaar. We zullen zien hoe ver Sporting’70 A1 komt.