A-junioren zaterdag, A1, 1e klasse 03

2 april 2016 17:00

Dupuis, M.C.

Opstelling: Koen, Noam, Tjai (Niels), Enzo, Luuk, David, Bram (Willem), Jouke, Morritz (Berend), Karel, Wouter (Michael).

Op sportpark Voordorp begon Sporting'70 A1 ruim na vijf uur in de middag aan haar vijftiende competitiewedstrijd tegen JSV. De uitwedstrijd was een groot spektakel waar door Sporting’70 aan het langste eind werd getrokken, 3-4.  Een tegenstander om niet te onderschatten.

De eerste 15-20 minuten gingen gelijk op en er gebeurde niet veel voor de doelen. In het voetbalspel zijn tijd, geduld, wachten, rust en snelheid belangrijke componenten. Het doseren ervan is een kunst en dat blijkt op ieder niveau van dit balspel. Na de beginperiode versnelde Wouter ineens langs de linkerkant. Enkele JSV'ers achterlatend de bal voor het doel trekkend. Karel rondde fraai af. Ineens uit het niets 1-0. Een paar minuten later hetzelfde stramien. Dit keer kreeg onze rappe vleugelspits de bal gelukkig mee. Morritz faalde niet en deponeerde de bal tegen het net.

Er volgde nog twee fraaie kansen, Wouter en Jouke kwamen alleen voor de doelwachter. Rust, wachten, het hielp niet. Beide keren blokkeerde de keeper goed.

Sporting'70 dacht het wat rustiger aan te kunnen doen en tegelijkertijd slopen er fouten in het spel. JSV profiteerde; de spits krulde op tijd rustig de bal in de rechterbovenhoek. Even was Koen te klein om er bij te kunnen.

Na de rust  kwam Sporting'70 snel op 3-1. Een twijfelachtig moment ging er aan vooraf. Een aanval kwam bij de spits Karel die op tijd wegliep van de centrale verdedigers en rustig binnen tikte. Langs de lijn werd hevig met de vlag gewapperd. De scheidsrechter negeerde dit signaal voor buitenspel en wees resoluut naar de middenstip. Opvallend was dat daarna steeds het vlagsignaal werd opgevolgd door de arbiter die het spel goed leidde maar het vaak te kort hield waardoor de snelheid in het spel verdween..

Het eerste balcontact van Berend tekende de 4-1 aan. Een voorzet van Wouter kon hij simpel binnen schuiven. Waarom scoren zo veel spelers bij hun eerste balcontact. Een nieuw gezicht waar een verdediger aan wennen moet? Zijn tweede balcontact had zijn tweede kunnen zijn, helaas dat was Berend niet gegund..

De keeper van JSV speelde pardoes de bal in de  voeten van Jouke. Die kon recht door lopen en langs de keeper binnen tikken. 5-1. De keeper van JSV overdacht zijn zonde.

Kaan verzuimde de zesde treffer aan te tekenen. Geheel vrijstaand lukte het hem niet. Rust en tijd waren niet in balans. De wedstrijd kabbelde naar zijn eind. JSV wilde nog wel wat. Niels kon dat niet voorkomen, zijn tackle in het strafschopgebied mocht niet.. De strafschop werd feilloos binnen getrapt. 5-2.

De competitie wordt spannend. Vriendenschaar keek na 30 minuten tegen een 0-2 achterstand  aan tegen Breukelen. Wegens een ongeval, keeper van Vriendenschaar, moest de wedstrijd gestaakt worden. Spannend dus hoe deze wedstrijd afloopt. Volgende week naar Breukelen, misschien wel de zwaarste op papier.  Een van de vier resterende wedstrijden die gewonnen moet worden.